Με την αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος να έχει ξεκινήσει, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε την πρόθεση του να είναι σε μια από τις θέσεις η Ελένη Χρονοπούλου. Μάλιστα όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, της έχει καταθέσει την πρόταση του πολύ πριν την υπόθεση Γεωργούλη και αναμένει την δική της απόφαση.

Την ίδια ώρα η Ελένη Χρονοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζεται θετική και έτοιμη να βγει μπροστά και στα τηλεοπτικά πάνελς για να εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ, στην κρίσιμη τελική ευθεία για τις κάλπες. Με τα δεδομένα αυτά όλα δείχνουν ότι θα πάρει την θέση των απόδημων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, καθώς η ίδια έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες.

Το μεγάλο ερώτημα των τελευταίων ωρών ωστόσο αφορά την άλλη εκλόγιμη θέση του κόμματος που με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις θα εκλέξει δύο βουλευτές Επικρατείας. Τις τελευταίες ώρες αυξάνονται διαρκώς οι μετοχές του νεαρού Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή.

 Ο Συνταγματολόγος, αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του και εκφράζει τρία βασικά στοιχεία για την ταυτότητα του κόμματος, την ανανέωση, την αριστεία αλλά και το άνοιγμα στην δεξαμενή του κέντρου.

Καθώς η επιλογή Αλιβιζάτου βρίσκεται εκτός των πλάνων του Νίκου Ανδρουλάκη τις τελευταίες ημέρες, Χρονοπούλου και Δουδωνής, δύο πρόσωπα της νέας γενιάς του ΠΑΣΟΚ κλειδώνουν για το Επικρατείας.