Με δεδομένο ότι το δίδυμο Δουδωνή-Μάντζου από τις δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, θα περάσει κατευθείαν στη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές και μάλιστα στην πρώτη γραμμή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος καθώς οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα έχουν ρόλο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ήδη ξεκινήσει να ψάχνει τον επόμενο εκπρόσωπο Τύπου. Οι υποχρεώσεις του Δημήτρη Μάντζου άλλωστε το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή και με θεσμικό ρόλο δεν θα του αφήνουν περιθώρια, για να εκπροσωπεί το κόμμα στα ΜΜΕ και να ενημερώνει παράλληλα τους δημοσιογράφους.

Η απόλυτη εμπιστοσύνη Ανδρουλάκη στον Μάντζο

Ο Μάντζος είναι από τις πραγματικά πετυχημένες επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη που αξιοποίησε από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι δεν άνηκε στην ομάδα που «έτρεχε» την υποψηφιότητα του, στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο, έχοντας του απόλυτη εμπιστοσύνη καθώς όλο το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κόμματος, δεν έχει υποπέσει σε λάθη ή επιπολαιότητες, διατηρώντας παράλληλα ένα ήπιο προφίλ, χωρίς στοιχεία αλαζονείας που έχουν εντοπιστεί σε άλλες περιπτώσεις… Ο πήχης λοιπόν βρίσκεται ψηλά για το επόμενο πρόσωπο που θα βρεθεί στην θέση- κλειδί του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Τα πρόσωπα στο τραπέζι

Αν και δεν υπάρχει ακόμα λόγος βιασύνης και επίσημες συζητήσεις δεν έχουν γίνει, ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι. Έχουν ακουστεί ήδη τα ονόματα της Ελένης Χρονοπούλου, της Ρωξάνης Μπέη και του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου. Οι μετοχές της Ελένης Χρονοπούλου παραμένουν ανεβασμένες στο εσωτερικό του κόμματος, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να της έχει εμπιστοσύνη παρά τις πρόσφατες δυσκολίες που αντιμετώπισε στις τηλεοπτικές παρουσίες που είχε, για την οικονομική ατζέντα του κόμματος. Όμως ο δρόμος των Βρυξελλών και του Ευρωκοινοβουλίου, είναι εξίσου πιθανός καθώς οι επόμενες ευρωεκλογές θα γίνουν με λίστα και δεν αποκλείεται μαζί με τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο, να αποτελούν τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη για τις εκλόγιμες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη Μπέη και Παπαδόπουλος με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, έχουν ήδη ξεκινήσει να συζητούνται ως πιθανές επιλογές. Η περίπτωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου μάλιστα δείχνει επιλογή safe mode καθώς έχει την απαραίτητη εμπειρία και τα τηλεοπτικά χιλιόμετρα που απαιτούνται για την θέση, σε συνδυασμό με το ταλέντο να ανταπεξέρχεται ακόμα και στις πιο πιεστικές συζητήσεις. Τέλος στην επικοινωνία αναμένεται να αξιοποιηθεί εκ νέου ο Παναγιώτης Βλάχος.