Καθόλου τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να πολιτευθεί και στις Σέρρες στις επερχόμενες εκλογές, σε ένα κατεξοχήν «γαλάζιο» κάστρο. Και αυτό γιατί φαίνεται πως στην Κουμουνδούρου έχουν διαμορφώσει ένα σχέδιο «διεμβολισμού» της ΝΔ στις παραδοσιακές εκλογικές της περιφέρειες

Στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να ανοιχτεί ακόμα και στα παραδοσιακά ακροατήρια της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή σε ανθρώπους που ούτε καν τον έχουν ποτέ ψηφίσει. Η εκτίμηση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πως και στα πιο συντηρητικά τμήματα των ψηφοφόρων, επικρατεί μεγάλη απογοήτευση από την κυβερνητική πολιτική. Και κατά κύριο λόγο, από την ακρίβεια, αλλά και από τα όσα ακολούθησαν της τραγωδίας στα Τέμπη. Επομένως, πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο να πείσουν και δεξιούς ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μιλώντας για την υποψηφιότητα του στις Σέρρες (θα είναι και στα Δωδεκάνησα και την ‘Α Πειραιά) χαρακτήρισε υποκριτική την παραίτηση του Κ. Αχ. Καραμανλή από τη θέση του υπουργού μετά την τραγωδία των Τεμπών καθώς 40 μέρες μετά μπήκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, και έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η υποψηφιότητα του στις Σέρρες έχει προφανή συμβολισμό, «ότι η πολιτική δεν είναι μια υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών». Τόνισε ότι δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα αυτό, «έχει την απόφαση μου όμως να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα».

Χαρακτηριστικό του παραπάνω σχεδιασμού είναι και η σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Αρκαδία, που αποτελεί άλλο ένα εκλογικό κάστρο της Ν.Δ., ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι «γαλάζιοι» νομοί.