Με τέσσερα νέα σποτ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. Κάθε βιντεάκι της Κουμουνδούρου έχει διαφορετική θεματική, όλα τους όμως διαδραματίζονται σε ένα περιβάλλον ζούγκλας.

Στο επίκεντρο των τεσσάρων προεκλογικών βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται η κοινωνία που βουλιάζει στον βάλτο, η συμμετοχή των νέων στις εκλογές, τα οικονομικά προβλήματα, η καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων, οι υποκλοπές. Και τα 4 σποτ κλείνουν με το σύνθημα «Ως εδώ. Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Δικαιοσύνη Παντού».

1ο σποτ: Ο βάλτος ως κανονικότητα

Στο πρώτο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ οι δύο πρωταγωνιστές βυθίζονται σε έναν βάλτο, λέγοντας ο ένας στον άλλον ότι… «όλα πηγαίνουν καλά». Μέσα από την εικόνα των δύο ανδρών, που είναι βουτηγμένοι μέσα στον βάλτο, επιχειρείται να αναδειχθεί η ωραιοποιημένη εικόνα της καθημερινότητας, στην οικονομία, στην εργασία, στην κοινωνία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Το σποτ καταλήγει με τον τίτλο «Να πιστέψουμε ότι ο βάλτος είναι κανονικότητα. Αυτό θέλουν».
Δείτε το βίντεο:

Για το κλίμα αποχής στους νέους το 2ο σποτ

Στο δεύτερο σποτ παρουσιάζεται ένα νέο ζευγάρι που συζητάει για τις εκλογές και για το αν θα ψηφίσει. «Θα ψηφίσεις; Όχι. Αφού όλοι το ίδιο είναι», ακούγονται να λένε μεταξύ τους οι δύο νέοι.

Στο 2ο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται το κλίμα παραίτησης, αδιαφορίας και αποχής που επιχειρείται να καλλιεργηθεί στους νέους ανθρώπους. Το σποτ καταλήγει με τον τίτλο «Να μην ψηφίσεις. Να πιστέψεις πως η φυλακή σου είναι η ελευθερία σου. Αυτό θέλουν».
Δείτε το βίντεο:

3ο σποτ: «Θέλουν να πιστέψουμε πως η χώρα τούς ανήκει»

Στο τρίτο σποτ το ίδιο ζευγάρι νέων παρακολουθεί μια τηλεοπτική σειρά με θέμα τη βασιλεία. Από τον διάλογό τους θίγεται το ζήτημα της οικογενειοκρατίας και της αλαζονείας στη διακυβέρνηση.

Το σποτ καταλήγει με τον τίτλο «Να πιστέψουμε πως η χώρα τούς ανήκει. Αυτό θέλουν».
Δείτε το βίντεο:

4ο σποτ: Το παρακράτος ως κανονικότητα

Στο τέταρτο σποτ οι δύο πρωταγωνιστές κάθονται αμέριμνοι σε ένα παγκάκι και συζητούν για τις υποκλοπές, λέγοντας ο ένας στον άλλον ότι δεν είναι κάτι σημαντικό και ότι τους ίδιους μάλλον δεν τους αφορά. Ταυτόχρονα, όμως, και οι ίδιοι είναι θύματα παρακολούθησης.

Το σποτ καταλήγει με τον τίτλο «Να πιστέψουμε ότι το παρακράτος είναι κανονικότητα. Αυτό θέλουν».
Δείτε το βίντεο: