Το ΝΑΤΟ αποτελεί την ισχυρότερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, αποτελώντας μια ασπίδα για την πατρίδα μας ενάντια στους εξωτερικούς εχθρούς της. Όταν λοιπόν ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μου ανέθεσε την θέση του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, η τιμή ήταν μεγάλη και το βάρος της ευθύνης ακόμα μεγαλύτερο. Στη συνέχεια, δε, και προς απόδειξη της αξίας που δίνουν στη χώρα μας οι εταίροι μας στο ΝΑΤΟ, συνάδελφοι μου και από τις 30 χώρες μέλη της συμμαχίας με τίμησαν εκλέγοντάς με στη θέση του Αντιπροέδρου.

Με αδιάλειπτη παρουσία στις συνόδους και συνεχείς διμερείς επαφές, εργάζομαι σε άψογη συνεργασία με όλους τους Έλληνες συναδέλφους μου, διακομματικά και με μόνο σκοπό την προάσπιση και προώθηση των ελληνικών θέσεων, τη στήριξη της ευρωπαϊκής κοινής γραμμής, αλλά και την αντιμετώπιση του αναθεωρητισμού της Τουρκίας, όπου και όταν χρειάζεται.

• Στην Κωνσταντινούπολη, έδωσα τις δέουσες απαντήσεις απέναντι στους προκλητικούς και ανυπόστατους ισχυρισμούς των Τούρκων Υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών. Συνέπεια αυτού ήταν ο κ.Ακάρ αποχώρησε από την αίθουσα εκνευρισμένος. Το μήνυμα ότι καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη ήταν σαφές.

• Στο Βίλνιους, στην Εαρινή Συνέλευση, τοποθετήθηκα εκφράζοντας τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας για το ζήτημα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας.

• Στη Μαδρίτη, συμμετείχα στη σύνοδο της Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις οικονομικές συνέπειές του και τις πρωτοβουλίες Αποτροπής και Άμυνας.

• Στη Χάγη, στην Πολιτική Επιτροπή, συμμετείχα σε συσκέψεις για θέματα μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας, όπως το Ουκρανικό.

• Στην Αθήνα, δύο φορές σε λίγους μήνες, φιλοξενήσαμε τη Μόνιμη Επιτροπή, την Ειδική Ομάδα για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και την επετειακή εκδήλωση «70 χρόνια της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ-Νέες γεωπολιτικές προκλήσεις για την Ελλάδα και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία».

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε το status quo, δημιουργώντας μεγάλη αναταραχή, ενώ το χτύπημα του Εγκέλαδου, διέλυσε ουσιαστικά την ήδη χειμάζουσα τουρκική οικονομία, με αποτέλεσμα να απειλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ η παντοδυναμία Ερντογάν, ενώ ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα αποδεχθεί τυχόν απώλεια της εξουσίας από τις αυριανές κάλπες.

Η Ελλάδα, όμως, σήμερα είναι πιο δυνατή από ποτέ, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε διπλωματικό. Έχει συνάψει συμφωνίες που ενισχύουν την ασφάλειά της με Γαλλία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο και ΗΑΕ. Προστατεύει τα σύνορά της. Εξοπλίζει τις ΕΔ της. Οριοθετεί τις ΑΟΖ της. Επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.

Πάμε, λοιπόν, σταθερά, τολμηρά, μπροστά!

Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζεται σταθερό «σκάφος» και ικανός «καπετάνιος» Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη23» της εφημερίδας Παραπολιτικά