Αύριο, Παρασκευή, ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, ενώ απόψε στς 20:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

«Η συμμετοχή των νέων θα κρίνει το αποτέλεσμα»

Το πρωί σε συνέντευξή του τόνισε ότι η συμμετοχή των νέων στις εκλογές θα κρίνει και το αποτέλεσμα. Μιλώντας στο ethnos.gr και την imerisia.gr, υπογράμμισε ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με ήττα του κ. Μητσοτάκη και της πολιτικής του

Κατώτατος μισθός 880 ευρώ

Επανέλαβε ότι βασική θέση του κόμματός του είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και θέσπιση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ώστε κάθε χρόνο να προσαρμόζεται ο μισθός ανάλογα με τον πληθωρισμό. Άσκησε δε κριτική στην κυβέρνηση για τις υποσχέσεις της περί διπλασιασμού του μέσου μισθού σε τέσσερα χρόνια.

Απέκλεισε έναν τρίτο στο τιμόνι της χώρας

Σε ερώτηση για τις συνεργασίες, ξεκαθάρισε ότι είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ξαφνικά ένας τρίτος στο τιμόνι της χώρας, επειδή το επιθυμεί το τρίτο σε δύναμη κόμμα. «Αν επιθυμεί τόσο πολύ κάτι τέτοιο, αναλαμβάνει και την ευθύνη να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.