Συνέχεια στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, για την προσπάθεια προσέγγισης των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, όταν η κυρία Γεροβασίλη ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 αν θα θεωρούσε φυσιολογικό να της πει κάποιος «εγώ ψήφιζα μέχρι τώρα Χρυσή Αυγή, αλλά τώρα θα ψήφιζα Κασιδιάρη», απάντησε «βεβαίως».

«Και θα συζητούσα μαζί του τι έκανε τότε και τι σημαίνει σήμερα και θα ήταν μια εξέλιξη που θα την έβλεπα στη θετική κατεύθυνση ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν το εκλογικό τους λάθος», συμπλήρωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την ίδια, η κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια προσπάθεια 2-3 ημερών καθώς, όπως είπε, «έχουμε αναλύσει με τοποθετήσεις επί σειρά ετών τι σήμαινε όλο αυτό και έχουμε διαχωρίσει ένα ψηφοφόρο που δεν κατανοούσε τι σημαίνει στήριξη σε αυτό το μόρφωμα. Προφανώς τον διαχωρίζαμε από την εγκληματική οργάνωση».


Το θέμα που άνοιξε ο Τσίπρας

Το βράδυ της Τετάρτης 17/05, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τους ψηφοφόρους που είχαν σκοπό να κατευθυνθούν προς τη Χρυσή Αυγή στις προσεχείς εκλογές.

«Η μάχη με τον φασισμό είναι μια καθημερινή μάχη. Και στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας πως «δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά».

Αναλυτικά, το απόσπασμα:
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Σας λέω λοιπόν πάρα πολύ καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά συνολικά -γιατί δεν ήταν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε αυτή τη στάση, δεν ήταν απούσα ή Αριστερά και τα κόμματα της Αριστεράς. Η μάχη με τον φασισμό είναι μια καθημερινή μάχη. Και στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή. Δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά.

Ο κ. Κανελλόπουλος παραλίγο να είναι επικεφαλής τους, ήταν αρχιδικαστής και αυτός. Άρα λοιπόν, τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι. Βάζουμε απέναντι τους εγκληματίες, τους δολοφόνους, τις πρακτικές τους.

Ρ. ΤΖΙΜΑ: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήσασταν μαζί μας.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κι εγώ σας ευχαριστώ, πάντοτε είναι ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, η συζήτησή μας. Να είστε καλά.