Ο επικεφαλής του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, προέβη στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των εκλογών, στις οποίες ο συνδυασμός του έλαβε ποσοστό 2,92%.

«Η νίκη της ΝΙΚΗΣ ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι μία λαονίκη. Ευχαριστούμε ολόψυχα όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στην αρχή και συμπλήρωσε: «Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν περίτρανα ότι ο λαός μας, απογοητευμένος από το σύστημα των κομμάτων εξουσίας, ζητά όχι μόνο μία μεγάλη αλλαγή αλλά επιθυμεί οι κυβερνήτες να είναι όμοιοι με αυτόν, σάρκα από τη σάρκα του. Να μην είναι ξενοκίνητοι αλλά ελληνόφρονες και ελληνόκαρδοι».

«Εκφράζει τη συνείδηση»

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «η ΝΙΚΗ εκφράζει τη συνείδηση του λαού μας. Ενσαρκώνει και προβάλλει τις αξίες και τα ιδανικά του γένους μας. Αποτελεί μία ξεχωριστή προσπάθεια με νέους ανθρώπους στην πολιτική και χωρίς κανένα παλαιό πολιτικό, είναι ανεξάρτητη και δεν ανήκει σε κανένα κομματικό χώρο, δεξιό, κεντρώο ή αριστερό. Κάτι καινούργιο και εθνωφελές γεννιέται στην πατρίδα μας για να αντικαταστήσει τον γερασμένο και αποτυχημένο παλαιοκομματισμό».

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «ουδέποτε θα συνεργαστούμε με τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την πατρίδα μας, ούτε με τους εντός και εκτός βουλής ευκαιριακούς συνεργάτες τους». Στη συνέχεια, ο κ. Νατσιός έδειξε κατηγορηματικός και είπε πως «Στην προεκλογική περίοδο, ακόμα και την παραμονή των εκλογών, η ΝΙΚΗ δέχτηκε έναν αθέμιτο πόλεμο με ψευδείς κατηγορίες. Ας μη πλανώνται ότι η σιωπή μας είναι αδυναμία».

Καταγγελίες

«Όμως, και σε θεσμικό επίπεδο εντοπίζουμε προσπάθειες φίμωσης της ΝΙΚΗΣ με περιφρόνηση των προτάσεών μας από το υπουργείο Εσωτερικών και με αδικαιολόγητες ελλείψεις ή αποκρύψεις του ψηφοδελτίου της ΝΙΚΗΣ σε πολλά εκλογικά τμήματα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κόμματος ΝΙΚΗ. Κλείνοντας, ο κ. Νατσιός δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε δυναμικότερα τον τίμιο και ευγενικό αγώνα μας. Εμείς στη ΝΙΚΗ πιστεύουμε στη δύναμη της ενότητας και στο λαό μας, τον προικισμένο με μοναδικά χαρίσματα. Προχωράμε μπροστά και ανορθωτικά. Έχουμε την ειλικρινή διάθεση και τη δυνατότητα, και με τη βοήθεια της Παναγίας, να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών και της ιστορίας μας».