Αισιοδοξία και δυναμισμός επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη, δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κ. Μάντζος, μίλησε το πρωί της Τρίτης 23/05 και αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε ότι «κοιτάζουμε μπροστά, προς την ανάγκη ο τόπος να αποκτήσει επιτέλους μία ισχυρή, γνήσια, προοδευτική προγραμματική αντιπολίτευση, μία εναλλακτική θετική πρόταση δομημένη πάνω σε ρεαλιστικούς όρους διακυβέρνησης».

Επανέλαβε, παράλληλα, τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για «ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα στηρίζει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, δημόσιο σύστημα υγείας, υψηλής ποιότητας δημόσια παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, ρύθμιση της αγοράς εργασίας, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη και ένα ισχυρό κράτος δικαίου με ισχυρούς θεσμούς, με λογοδοσία και διαφάνεια στο κράτος».

«Αυτά όλα προϋποθέτουν αξιοπιστία και συνέπεια. Είναι δύο αρετές, που έλειψαν από την αξιωματική αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε ο Δ. Μάντζος.

«Εμείς απευθύνουμε ένα θετικό και αισιόδοξο κάλεσμα σε όλους τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες να χτίσουμε ξανά μαζί το Κίνημα της Αλήθειας, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Το δικό μας κάλεσμα δεν είναι προς άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά προς τους πολίτες. Εκείνοι καλούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους, να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την Ελλάδα του μέλλοντος, ενισχύοντας μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική για τη διακυβέρνηση του τόπου», πρόσθεσε.

«Οι ασυναρτησίες και ο τυχοδιωκτισμός, χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ»

Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε: «Διάβασα πολύ προσωπικά μια ανακοίνωση, η οποία έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι φταίνε οι άλλοι. Θα μπορούσαν, αντί τόσων πολλών λέξεων, να αρκεστούν στις λίγες λέξεις που χρησιμοποίησε ο κ. Γιώργος Τσίπρας σε μια ανάρτησή του, μιλώντας για μία αποδοκιμασία της παιδικής χαράς. Είναι ακριβώς αυτό που λέγαμε και εμείς προεκλογικά: οι ανερμάτιστες πολιτικές, οι ασυναρτησίες, το θόλωμα στη στρατηγική στόχευση, ο τυχοδιωκτισμός ως πυξίδα πολιτικής. Αυτά είναι που χαρακτήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παραμένει, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μάντζο, «η αλλαγή πολιτικού παραδείγματος μέσα από ένα πρόγραμμα αισιόδοξο, θετικό, μεταρρυθμιστικό για μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική στην πατρίδα μας. Αυτή είναι η δική μας αποστολή: στο δρόμο προς τις επόμενες κάλπες να ανοίξουμε το προσκλητήριο μας ακόμη περισσότερο σε όλους τους δημοκράτες πολίτες για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη».

Τέλος, απαντώντας στον Θεόδωρο Δρίτσα που παρίστατο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική εκπομπή και είχε κάνει λόγο για έπαρση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακούσατε έπαρση από εμάς; Κρατήσατε όρθια, ως "χρυσοί" χορηγοί, μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία και προσβολές στο κράτος δικαίου. Δεν αναλάβατε ούτε την ελάχιστη ευθύνη και τη ρίχνετε στο ΠΑΣΟΚ; Μας είπατε ότι χρεοκοπήσαμε τη χώρα, τώρα μας λέτε ότι τη βάψαμε και μπλε; Τι άλλο θα κάνει αυτό το ΠΑΣΟΚ πια;».