KommaNiki_Proedros
Πολιτική

Εκλογές 2023: Το κόμμα ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού με τις σκληρές θέσεις για θρησκεία και ομοφυλοφιλία – Υποψήφια και η «ανιψιά του Αγίου Παϊσίου»

Σίγουρος ότι θα μπούνε στην Βουλή δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος

Με σημαία το τρίπτυχο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» το κόμμα «Νίκη» που στις εκλογές της 21ης Μαΐου έφτασε το 2,92%, διατείνεται πως δεν έχει «δεξιές» κι «αριστερές» παρωπίδες.

«Εμείς ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης Ρωμιοσύνης» αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ αυτοπροσδιορίζονται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα». Μιλώντας στο MEGA το μεσημέρι της Τρίτης (23/05), ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νάτσιος, δήλωσε σίγουρος πως στις επερχόμενες εκλογές η «Νίκη» θα μπει στη Βουλή.

Το κόμμα ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και από νωρίς φαίνεται να απέκτησε δίαυλο επικοινωνίας με εκκλησιαστικές οργανώσεις και μοναστήρια. Μάλιστα, μεταξύ των 260 υποψηφίων βουλευτών που έχει στα ψηφοδέλτιά του το κόμμα, βρίσκονται και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή, ενώ ιδιαίτερη απήχηση γνωρίζει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Μαρία Εζνεπίδου. Έγινε γνωστή όντας ανιψιά του Αγίου Παϊσίου και ξεναγώντας προσκυνητές στο πατρικό του σπίτι. Την Κυριακή συγκέντρωσε 1,281 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.

Στις βασικές του θέσεις, κάνει έντονη κριτική σε θέματα παιδείας και λειτουργίας των σχολείων, στα εμβόλια, στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, στο δικαίωμα στην άμβλωση, ακόμα και την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης…. συναινετικού διαζυγίου.

«Από το νηπιαγωγείο βάζουν σεξουαλικές αγωγές. Πώς επιτρέπει η μάνα η λιονταρίνα, η Μπουμπουλίνα να αρπάζουν τα παιδιά της από την κούνια και να τα κάνουν γενιτσάρους;», είναι μεταξύ των δηλώσεων του προέδρου του κόμματος, Δημήτρη Νατσιού.

Οι θέσεις του κόμματος

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει τις θέσεις του για τα εμβόλια. «Όλα τα παιδιά της Νίκης, όλα αυτά που γνωρίζω, δεν έχουν κάνει το μπόλι», αναφέρουν.

«Το "δικαίωμα" της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα "Νίκη" πιστεύουμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο».

Το κόμμα «Νίκη» διαφωνεί με την απλοποίηση των διαδικασιών ενός συναινετικού διαζυγίου. «Το διαζύγιο η Νέα Δημοκρατία το κατάντησε με ένα κλικ να διαλύσεις την οικογένεια σου πλέον».

Εναντιώνονται ακόμα και… στο ολοήμερο σχολείο, καθώς όπως λένε, απώτερος σκοπός είναι να μείνουν τα παιδιά μακριά από τις αξίες της οικογένειας. «Σας μιλούν για ολοήμερο σχολείο, ξέρετε τι είναι αυτό; Να παίρνει τα παιδιά από την οικογένεια και να τα δηλητηριάζει με μαγαριστικές που δηλητηριάζουν όλη την κοινωνία».

Ως δάσκαλος και θεολόγος, ο Δημήτρης Νατσιός σε δημόσιες τοποθετήσεις του έχει ασκήσει έντονη κριτική στα βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία. «Στην έκτη δημοτικού, που διδάσκω φέτος, έχει κείμενο για την οικογένεια και στο τέλος λέει ο μαθητής ‘δεν ξέρω τι οικογένεια θα κάνω όταν μεγαλώσω’. Αφήνει κενό χωρίς να απαντά στο καίριο ερώτημα αν θα κάνει φυσιολογική οικογένεια».

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το κοινωνικό φύλο

«Μπορεί κατά τη διαπαιδαγώγησή τους, να του πουν στα 3, 4, 5 ότι ‘κοίταξε Γιωργάκη δεν είσαι αγόρι. Μπορεί να είσαι κορίτσι. Ψάξτο.’» αναφέρουν.

«Αν μπούνε οι Τούρκοι, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι τα νέα παιδιά δε θα πάνε να δηλώσουν ότι είναι γυναίκες και όχι άντρες για να μην υπερασπιστούν την πατρίδα;».

Η θέση της «Νίκης» για τα εμβόλια

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι θέση του κόμματος για τα εμβόλια. Στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, αναγράφουν τα εξής: «Με τον γενικευμένο εμβολιασμό παρατηρούνται αναιτιολογήτως θάνατοι και σοβαρές επιπλοκές σε νέους και μεσήλικες ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται, ακουσίως πλέον, ως "πειραματάνθρωποι"».

«Εύλογα, αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από τη διαπίστωση ότι πολλοί εμβολιασμένοι συμπεριφέρονται ως φορείς μαγνητικού πεδίου. Προσφάτως, με έκπληξη διαπιστώνεται ότι διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (ακόμη και ολόκληρο επαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλώνται στο σώμα ορισμένων εκ των εμβολιασμένων. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι και ολόκληρο το φιαλίδιο, το οποίο περιέχει το εμβόλιο, έλκεται από μαγνήτη» προσθέτουν.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: