Η άνοδος των ποσοστών ΠΑΣΟΚ, η προσδοκία για περαιτέρω αύξηση και η μετωπική σύγκρουση με την ΝΔ φέρνουν όλο και περισσότερη δημοσιότητα στα στελέχη του. Στα θετικά ο χώρος που παίρνει το κόμμα, κάνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει όλο και λιγότερο, ώστε το παιχνίδι για την ηγεμονία στον χώρο της κεντροαριστεράς να ανοίγει από όλες τις απόψεις. Εκτός από αυτά όμως η δημοσιότητα φέρνει και δυσκολίες, ειδικά για τους «άψητους» του κόμματος, αλλά και για αυτούς που δείχνουν κάποια έπαρση η οποία οδηγεί σε πολιτικά οφσάιντ με κόστος.

Για αυτές ακριβώς τις δυσκολίες στην επικοινωνία ξεκίνησαν τα «σεμινάρια» από τους έμπειρους της Χαριλάου Τρικούπη. Χριστοδουλάκης και Κικίλιας ανέλαβαν να ενημερώσουν για τα οικονομικά, Λαλιώτης, Ευθυμίου και Σαλαγιάννης ανέλαβαν να δώσουν τον τόνο για την επικοινωνία των θέσεων του κόμματος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Στελέχη από την Αττική που έχουν συχνή παρουσία στα ΜΜΕ αλλά και από την Θεσσαλονίκη μέσω skype παρακολούθησαν, την ενημέρωση καθώς θα σηκώσουν το φορτίο μέχρι και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με στόχο όχι απλώς να αποφύγουν τις κακοτοπιές αλλά να συμβάλλουν στην ενίσχυση του κόμματος στα αστικά κέντρα, που καταγράφει χαμηλές πτήσεις σε αντίθεση με την περιφέρεια.

Μάλιστα ο Κώστας Λαλιώτης ανέλαβε και τον ρόλο του εμψυχωτή των νεότερων, καθώς έχει τον σεβασμό όλων στο κόμμα. «Θα περάσετε διά πυρός και σιδήρου, αλλά βγείτε μπροστά τώρα είναι η ώρα σας», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις πηγές μας. Παράλληλα προσπάθεια έγινε και από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, ώστε να βγουν μπροστά τα πιο έμπειρα στις τηλεμαχίες στελέχη του και να μείνουν πίσω οι πιο άπειροι.

Βλέπετε το γυαλί προωθεί, αναδεικνύει και ενισχύει τα στελέχη, συχνά όμως «κόβει» κιόλας τους απροετοίμαστους ή τους αλαζόνες.