Σε ένα λεκτικό ατόπημα υπέπεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο του Alpha το βράδυ της Παρασκευής (16/06).

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε... «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. «Κι όταν η κ. Μπακογιάννη, η οποία ανέβηκε στη Θράκη για να εκβιάσει την τουρκική μειονότητα για να αλλάξει στάση και ψήφο, το 2012, πριν 10 χρόνια, κατέβηκε στις εκλογές και πήρε 2,55% πανελλαδικά, αλλά 18% στη Ροδόπη και 70% στον Ίασμο ήταν εθνική εξαίρεση», ήταν η αποστροφή του.

Δείτε βίντεο: 

Ο Τσίπρας αποκαλεί την μειονότητα της Θράκης "τουρκική"

Συγχαρητήρια. Ο Τσίπρας αποκαλεί την μειονότητα της Θράκης "τουρκική"

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Αλήθειας στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023

Αντίδραση από Σκέρτσο και Γεωργιάδη

Με δηκτικό τρόπο σχολίασαν στελέχη της ΝΔ απόσπασμα της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου χαρακτήρισε -εν τη ρύμη του λόγου του - «τουρκική» την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «απίστευτο» το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ονοματίζει ως «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος και νυν Αρχηγός της Αξ. Αντιπολιτεύσεως ονοματίζει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως «Τουρκική»…αδιόρθωτος», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Το σχόλιο του Άκη Σκέρτσου

Το ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ροδόπης και τους μειονοτικούς βουλευτές, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα ο κ. Τσίπρας, δεν ξέρω αν το έκανε από λάθος, μίλησε για τουρκική μειονότητα. Πρέπει να μιλήσουν οι δύο υποψήφιοι και να πουν ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα».

Τότε, ο Απόστολος Μαγγηριάδης σχολίασε: «Εκτιμώ πως μπερδεύτηκε ο κ. Τσίπρας», με τον κ. Σκέρτσο να συμφωνεί.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Αλέξης Τσίπρας στο επίμαχο απόσπασμα ακούγεται να λέει «τουρκική μειονότητα» αν και δύο φορές νωρίτερα είχε μιλήσει για μουσουλμανική μειονότητα.