«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχουν πετάξει λευκή πετσέτα, ο λαός θα αποφασίσει πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας «με πιάνει μια ανατριχίλα στη σκέψη για 8κομματική Βουλή». Για τον Οθωνα Ηλιόπουλο σχολίασε πως «προσέβαλε τον κ. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό καθώς δεν προσήλθε να ορκιστεί. Πρέπει να μας πει εάν θα έρχεται στην Ελλάδα και θα συμμετέχει στις ψηφοφορίες στη Βουλή». Για τη δήλωσή του για τους οδοντιάτρους είπε: «Είναι απαράδεκτα πράγματα και αυτά πληρώνουν». «Οσο ευρυτερη η αυτοδυναμία της ΝΔ, τόσο πιο λυμένα θα είναι να χέρια του πρωθυπουργού να φτιάξει μια καλύτερη κυβέρνηση», είπε σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, συμπληρώνοντας: «Περιμένω να δω μια σφικτή και ευέλικτη κυβέρνηση».

Αναλυτική η συνέντευξη του κ. Κακλαμάνη

Ερωτηθείς τι πιστεύει ότι σηματοδοτεί η επιστροφή του κ. Σακελλαρίδη στο ΣΥΡΙΖΑ

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Νομίζω ότι ενώ φαίνεται ως μια συναισθηματική επιστροφή η άποψη μου είναι ότι είναι μια ευγενική δήλωση ότι «είμαι εδώ για το the day after».

Για τις εκλογές

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Έχοντας ολοκληρώσει περιοδεία στην επαρχία σε πέντε νομούς ενδεικτικά θα σας πω, εγώ πάντοτε το έκανα, το έκανα και τώρα για λόγους ευγενείας στις κεντρικές πλατείες των πρωτευουσών των νομών που είναι τα εκλογικά κέντρα όλων των κομμάτων περνάω να χαιρετίσω δεν θα πω σε ποιες πρωτεύουσες αλλά στις 3 από τις 5 που πέρασε δεν βρήκα άνθρωπο στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή μου έδωσαν την εντύπωση ότι και τα στελέχη έχουν πετάξει λευκή πετσέτα.

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εγώ κάνω εκλογές τυπικά από 1990, στην ουσία κάνω από τη Μεταπολίτευση και μετά γιατί ήμουν οργανωμένος, ποτέ δεν έχω ξαναζήσει αυτό που συμβαίνει. Η μάχη ήταν ποιο κόμμα θα κυβερνήσει τώρα είναι ποιο κόμμα θα πάει καλύτερα για αντιπολίτευση.

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ο λαός θα αποφασίσει πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή αλλά με πιάνει και μια μικρή ανατριχίλα για μια 8κομματική Βουλή. Δεν είναι κακό από άποψη θεσμικής λειτουργίας αλλά θα είναι ένα πρόβλημα.

Αναφορικά με τις δηλώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την «παντοδυναμία» της ΝΔ

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Με έχει ενοχλήσει γιατί το λένε άκομψα, ιδιαίτερα ο κ.Τσίπρας το λεει τελείως άκομψα, μιλάει περί καθεστώτος. Τα καθεστώτα δεν εκλέγονται, τα καθεστώτα γίνονται δια πραξικοπήματος. Είναι τραγικό αυτό που ακούω από έναν πολιτικό που έχει κυβερνήσει, που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσβάλει τον ελληνικό λαό.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ.Ηλιόπουλου για τους οδοντιάτρους

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Θεωρώ ότι προσέβαλε και τον κ. Τσίπρα που τον επέλεξε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας και το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί δεν προσήλθε να ορκιστεί. Δεν ορκίστηκε, εντάξει διαλύθηκε η Βουλή την ίδια μέρα, ευελπιστώ ότι θα έρθει να ορκιστεί τώρα εκείνο όμως το οποίο πρέπει να μας πει είναι αν θα έρχεται στην Ελλάδα και θα μετέχει στις συνεδριάσεις γιατί ο λόγος που δεν ήρθε ήταν ότι είχε δουλειά στο Χάρβαρντ.

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ζει στην Ελλάδα ο κ. Ηλιόπουλος, ξέρει τι γίνεται; Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, αυτά πληρώνουν. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για το ΣΥΡΙΖΑ είναι προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα κατά την άποψή μου.

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Χθες ήμουν ομιλητής σε μια μεγάλη συγκέντρωση υγειονομικών και τους είπα ότι δεν είναι ώρα για να αλληλοσυγχαιρόμαστε και δεν είναι ώρα κυρίως να μοιράζουμε καρέκλες. Ούτε ένας μας δεν πρέπει να λείψει την Κυριακή από τις εκλογές, αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Εκτιμώ ότι η αυτοδυναμία δεν διακυβεύεται αλλά όσο ευρύτερη θα είναι η αυτοδυναμία τόσο καλύτερη θα είναι η δουλειά για την κυβέρνηση, τόσο πιο λυμένα θα είναι τα χέρια του πρωθυπουργού να φτιάξει μια κυβέρνηση η οποία να είναι καλύτερη από ότι ήταν η προηγούμενη που ήταν τελικά μια καλή κυβέρνηση.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που έχουν έτοιμο το κουστούμι της υπουργοποίησης

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Μερικοί οι πιο έμπειροι το λένε με χιουμοριστικό τρόπο υπάρχουν όμως και νεοσσοί οι οποίοι έχουν αγωνία αν θα γίνουν υφυπουργοί ή όχι για αυτό είπα ότι δεν είναι ώρα για να αλληλοσυγχαιρόμαστε και δεν είναι ώρα για να μοιράζουμε καρέκλες. Ούτως ή άλλως αυτό είναι προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού οπότε τι καθόμαστε και συζητάμε. Εγώ ευελπιστώ και περιμένω να δω μια σφιχτή κυβέρνηση, ευέλικτη κυβέρνηση, μια πιο μικρή κυβέρνηση.

Ερωτηθείς πως θα του φαινόταν η προσθήκη στην κυβέρνηση ατόμων προερχόμενων από την Κεντροαριστερά

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Η άποψή μου είναι παν μέτρον άριστον.