«Με την αυτοδυναμία μπορείς να ολοκληρώσεις ένα έργο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι θα ήθελε μια μεγάλη σε ποσοστά αντιπολίτευση.

Είπε πως η πάταξη της φοροδιαφυγής θα βελτιώσει τα οικονομικά των πολιτών, ενώ αναγνώρισε πως μεγάλο μέρος του λαού περνάει δύσκολα.

Για τη Ροδόπη είπε πως κανείς δεν πρέπει να την εμπλέκει στην πολιτική.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με τα μεγάλα ποσοστά της ΝΔ: Ανεβάζει τους δείκτες ευθύνης μιας κυβέρνησης παντοδύναμης, και αυτό το μήνυμα το εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας «ζητώ αυτοδυναμία αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγήσει σε αυταρχικότητα». Με μια αυτοδυναμία μπορείς να ολοκληρώσεις ένα έργο και να κριθείς από αυτό.

Εγώ θα ήθελα να είχαμε μια ισχυρή αντιπολίτευση που όμως να έχει ταυτότητα, άποψη και το κυριότερο σε κάποια σημεία να μπορεί να συνεννοηθεί με την συμπολίτευση γιατί υπάρχουν και θέματα τα οποία ξεπερνάνε την κομματική αντιπαράθεση.

Αναφορικά με το θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής: Καλείται και ο πολίτης να δει τα πράγματα μέσα από μια άλλη γωνία γιατί το χτύπημα της φοροδιαφυγής θα του βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό και τα δικά του οικονομικά. Θα δούμε φως και για αυτό ξαναγυρνάμε στο ότι μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να κάνει, μιααδύναμη κυβέρνηση δεν μπορεί να τα κάνει διότι υπολογίζει πολύ στο πολιτικό κόστος που σε τελευταία ανάλυση είναι ένας μύθος για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, και σας το λεω από την προσωπική μου εμπειρία που πολλές φορά πήρα μέτρα τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις και μετά ο κόσμος εξέφραζε την ευγνωμοσύνη του. Μια ισχυρή κυβέρνηση και από την ώρα που είναι μέσα στο πρόγραμμα της ΝΔ μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα γίνει. Θα σπάσουμε αυγά για να φτιάξουμε μια πολύ εύγεστη ομελέτα.

Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που αυτή τη στιγμή υφίσταται τρομερές πιέσεις, δεν μπορεί να αντέξει τα δυσβάσταχτα βάρη είτε ξεκινάμε από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, το ρεύμα άρα η οικονομική πολιτική οφείλει να έχει αυτή τη διάσταση υπόψη και νομίζω ότι το πρόγραμμα της ΝΔ και οι δεσμεύσεις το πρωθυπουργού αυτό δείχνουν.Θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να υλοποιηθούνε. Θα κριθεί αυτή η κυβέρνηση από το βαθμό εφαρμογής των όσων έχει επαγγελθεί για αυτό χρειάζεται να είναι πανίσχυρη, να μην φοβάται το πολιτικό κόστος και να προχωρήσει δυναμικά στην αναμέτρησή της με τα προβλήματα.

Ερωτηθείς αν ήταν σωστή η επιλογή της ΝΔ να βάλει το θέμα της Ροδόπης στο επίκεντρο της συζήτησης: Μπήκε από μόνο του. Η Ροδόπη είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο εκεί παίζονται πολλά παιχνίδια, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανακατεύουμε την μειονότητα στα εσωκομματικά μας. Είναι ισότιμοι πολίτες με όλους τους Έλληνες πολίτες, πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και να τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να κάνουν τις επιλογές τους. Όταν όμως στο παρασκήνιο γίνονται διεργασίες και διαβουλεύσεις για το ποιο χρώμα θα πάρει η Ροδόπη και εκεί να παρεμβαίνουν οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρας εκεί το πράγμα παίρνει άλλη διάσταση. Ποιοι ήταν αυτοί που άνοιξαν αυτή την πόρτα; Γιατί μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχαμε τέτοιο ζήτημα; Άρα δεν το έφερε το θέμα η ΝΔ το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές του.

Το ζήτημα στη δημοσιότητα το έφερε η πραγματικότητα ούτε μπορούσε να εθελοτυφλεί η ΝΔ σε κάτι που είχε αποφασιστεί στο παρασκήνιο. Το διπλωματικό παρασκήνιο δεν έχει καμία σχέση με τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας. Δεν θα έπρεπε να έχει προϋπάρξει μια συνεννόηση; Ειδοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για το που πήγαινε αυτή η υπόθεση, θα μπορούσε να είχε σταματήσει. Επειδή έχω χειριστεί αυτό το θέμα σε προηγούμενες εκλογές ήδη από το 2004 είμαι σε θέση να γνωρίζω, τότε είχαμε συνεννοηθεί με την τότε αντιπολίτευση και είχαμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά δεν ανακατευόμαστε, οι άνθρωποι εκεί έχουν δικαίωμα να επιλέγουν όποιο κόμμα θέλουν αλλά μη λειτουργεί ως εργαλείο η όποια ξένη υπηρεσία με την όποια εκπροσώπηση της εκεί που έχει τους δικούς της ανθρώπους.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να κάνουν δήλωση οι δύο βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ: Ετέθη εκ των πραγμάτων μετά τα όσα ακούστηκαν εκεί διότι δεν θα χρειαζόταν καν να ζητηθεί από την ώρα που ορκίζονται να υπηρετούν το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, από την ώρα όμως που ξέφυγαν και αυτοί με τις δηλώσεις τους και άρχισαν πλέον ευθέως να αμφισβητούν βασικές αρχές της Συνθήκης της Λωζάνης που έχουν να κάνουν με τη μειονότητα εκλήθησαν να επαναβεβαιώσουν την προσήλωσή τους στην πατρίδα τους γιατί η πατρίδα τους είναι η Ελλάδα. Καταλαβαίνω γιατί έγινε, το αν συμφωνώ ή διαφωνώ πέφτει σε δεύτερη μοίρα. Μεγάλωσε ένα θέμα και το μεγάλωσε ο άκρατος κομματισμός που ακόμα και την τελευταία στιγμή δεν αντελήφθησαν κάποιοι ότι πάνω από το κομματικό υπάρχει η εθνική ευθύνη και το εθνικό συμφέρον. Ευτυχώς η μειονότητα εκεί ναι μεν άκουσε τις παραινέσεις τους, και το έδειξε στην κάλπη, αλλά δεν θα παρασυρθεί σε λάθος δρόμος. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα την επόμενη μέρα η κυβέρνηση αυτή θα σταθεί στο πλευρό της μειονότητας και της Θράκης γενικότερα για να μπει δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης. Δεν βλέπουμε δηλαδή μέσα από αυτό το φίλτρο εκείνους που για κάποιους λόγους παρασύρθηκαν για να κάνουν μια επιλογή την οποία κατά βάθος δεν πίστευαν.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να θέσει το θέμα στον κ. Ερντογάν: Κατ’ εμέ είναι σωστό γιατί κάναμε νοματαίους στη Θράκη μια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Όλοι μιλάνε για το προξενείο. Το προξενείο στη διαβάθμιση μέσα στη διπλωματική υπηρεσία είναι το κατώτερο κλιμάκιο άρα ο κ. Μητσοτάκης λεει ότι αυτό το θέμα πρέπει να το θέσω, όχι για να το διαπραγματευτώ το έχει ξεκαθαρίσει η Συνθήκη της Λωζάνης αλλά για να μην μπαίνει ένα ακόμα ακανθώδες ζήτημα στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες από την ώρα που έχει να κανει με Έλληνες πολίτες.