Για δεύτερη φορά ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης ΙουνίουΣτη συνέχεια παρέλαβε από τον υπηρεσιακό, Ιωάννη Σαρμά.

Μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο Σταύρος Παπασταύρου για την πρώτη συνεργασία με τον νέο πρωθυπουργό, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

5920059_3
5920070_3
5920075_3
5920081_3
5920087
5920102
5920132
5920134
5920138
5920142


Ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιωάννη Σαρμά κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου

Ιωάννης Σαρμάς: Σας εύχομαι, έτσι ακριβώς όπως ορκιστήκατε πριν να υπηρετείτε τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού, να την υπηρετήσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και σας ευχαριστώ επίσης, εσάς και το Υπουργικό σας Συμβούλιο, για τον άρτιο τρόπο με τον οποίο επιτελέσατε τα καθήκοντά σας. Παραμείνατε σε αυτό το γραφείο λίγες εβδομάδες, όμως είδατε ότι η ζωή μάς επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μία υπόθεση η οποία δεν σταματά ποτέ.

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το γεγονός ότι καταφέραμε να περάσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δύο εκλογές με τρόπο υποδειγματικό και -όπως είπατε- να μπορώ, όντας πια εκλεγμένος Πρωθυπουργός και απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης της Βουλής, να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο, να συνεχίσω το έργο μου.

Κι εσείς αντιληφθήκατε το βάρος αυτού του χώρου και το βάρος της ευθύνης αυτού του γραφείου και σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω το καλύτερο το οποίο μπορώ, όπως ορκίστηκα πριν από λίγο στο Σύνταγμα, να υπηρετώ τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού.

Ιωάννης Σαρμάς: Βεβαίως, κ. Πρόεδρε. Καλή επιτυχία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ.