Άλλοι μπήκαν, άλλοι βγήκαν, άλλοι παρέμειναν.

Και πάλι, όμως, πολλοί αναγνωρίσιμοι -από την παράλληλη καριέρα τους βουλευτές (ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, μετεωρολόγοι, αθλητές κ.ά.) θα καταλάβουν τα έδρανα και θα δώσουν σκληρές μάχες στην επόμενη Βουλή. Με... αναλογική κατανομή στα κόμματα που κέρδισαν την εκπροσώπησή τους, οι celebrities της επόμενης Βουλής δεν είναι λίγοι.

Τα πρόσωπα

Στο κυβερνών κόμμα ξεχωρίζει η κορυφαία μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η οποία εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η μεγάλη αθλήτρια και μαχήτρια της ζωής είναι έτοιμη για να δώσει μεγάλο αγώνα και από τα έδρανα της Βουλής. Η ίδια είχε συμμετάσχει στο κίνημα ΜeΤoo, δίνοντας το παράδειγμα όταν, με όλη τη δύναμη της ψυχής της, μίλησε για την κακοποίηση που έχει υποστεί από τον ίδιο της τον πατέρα. Η Μαρία Πολύζου έχει δώσει μάχη και με τον καρκίνο του μαστού. Βγήκε νικήτρια και μέσω αυτής της «αναμέτρησης» θέλησε να γίνει παράδειγμα και μίλησε ανοιχτά για την περιπέτειά της προκειμένου να επικοινωνήσει την ανάγκη της πρόληψης.

Επανεξελέγησαν με τη ΝΔ ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς, η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη. Εκτός έμειναν, έπειτα από πολλά χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας, η Φωτεινή Πιπιλή, καθώς και η Νόνη Δούνια, η δημοσιογράφος Άρια Αγάτσα, ο Ιάσων Πιπίνης και ο γνωστός στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Η Έλενα Ακρίτα θα μεταφέρει τη μαχητικότητά της από το... πληκτρολόγιο και το πεδίο των social media στα έδρανα της Βουλής, καθώς εξελέγη δεύτερη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καθίσουν, επίσης, για μία ακόμη τετραετία η Ραλλία Χρηστίδου, ως «πρωτάρηδες» οι δημοσιογράφοι Γιώργος Καραμέρος και Ράνια Θρασκιά, και η τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέτα. Τους... παραχώρησαν τη θέση τους η Πόπη Τσαπανίδου, οι ηθοποιοί Όμηρος Πουλάκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Μάριος Αθανασίου, Γιώργος Πάντζας, η σεναριογράφος Άννα Χατζησοφιά, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος. Δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή και ο «Μιθριδάτης», η υποψηφιότητα του οποίου εξαρχής είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Σεμίνα Διγενή, που ήταν υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ, μπαίνει στη Βουλή για πρώτη φορά, ενώ επανεκλέγεται η Λιάνα Κανέλλη. Μένουν «εκτός» ο μουσικοσυνθέτης Διονύσης Τσακνής, η γνωστή από τους συνδικαλιστικούς της αγώνες, που παραλίγο να της στοιχίσουν τη ζωή, Κωνσταντίνα Κούνεβα (μεταπήδησε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ), η κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, Έρη, ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος. Εκτός έμεινε και ο σύζυγος της Κατερίνας Στικούδη, Βαγγέλης Σερίφης (Dj Rico), ο οποίος έχει μακροχρόνια συμπόρευση με το κόμμα του Περισσού.

Από την Πλεύση Ελευθερίας, θέσεις στα έδρανα της Βουλής λαμβάνουν ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, η τραγουδίστρια του ροκ συγκροτήματος «Μπλε» Τζώρτζια Κεφαλά και ο σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ηθοποιός Διαμαντής Καραναστάσης.

Δεν ήταν, ούτως ή άλλως, σε εκλόγιμη θέση ο θρυλικός τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης, ο οποίος είχε την τιμητική 10η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός Βουλής έμεινε σύσσωμο και το «ΜέΡΑ25», έτσι δεν θα μπουν στο Κοινοβούλιο ο αδελφός του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη και γνωστός μουσικός Ψαραντώνης, καθώς και ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 27/6