Στους κόλπους των ΠΑΣΟΚογενών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αρκετοί πλέον βρίσκονται σε φάση να «μείνουν ή να φύγουν» από το κόμμα, ένα θέμα που τους έχει προξενήσει τεράστια εντύπωση είναι πως και μετά την τελευταία βαριά ήττα δεν βρέθηκε ένας να αναλάβει την ευθύνη και να υποβάλει την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα. Έστω για τα μάτια του κόσμου. Και αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί από τον Α. Τσίπρα δεν περιμένουν πως θα πάει σπίτι του.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, υποτίθεται έθεσε στη διάθεση του Α. Τσίπρα την παραίτησή της μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά για το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου -που ήταν χειρότερο- ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, όπως και ο αναπληρωτής της Γιώργος Βασιλειάδης, επίσης δεν ένιωσαν την ανάγκη να αναλάβουν την ευθύνη για τη συντριβή του κόμματος. Ο Νίκος Μπίστης, που είχε τον συντονισμό του Πολιτικού Σχεδιασμού, πανηγυρίζει που ο ΣΥΡΙΖΑ κρατήθηκε στο 17,8%.

Να δείτε που στο τέλος την ευθύνη θα την αναλάβει ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, ο οποίος δεν ξέρουμε εάν ακόμη παραμένει στην Κουμουνδούρου και αναλύει το αποτέλεσμα.