«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται και συνέχεια και τομή», επανέλαβε σήμερα στην σημερινή του τοποθέτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλωτος

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «μετά την ήττα χρειάζεται αναστοχασμός σκέψη και συλλογικότητα» και ότι αυτό μπορεί να γίνει σε μια πορεία προς το συνέδριο. «Αλλά το θέμα είναι να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε. Πρέπει να ξέρουμε που θέλουμε να είμαστε το 2026 και άρα να ξέρουμε πως πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε από τώρα για τότε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας αριστερός, ούτε μια αριστερή που να μην θέλει να απευθυνθεί σε πλατιά ακροατήρια». «Αλλά αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το κάνει έχοντας σταθερή και αξιόπιστη ταυτότητα. Και άρα πρέπει να έχεις σαφείς και γνωστές προτεραιότητες», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ακόμη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σαφής για τις θέσεις του για την δημόσια και δωρεάν παιδεία, για την υγεία, για το κοινωνικό κράτος. Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε στη συνέχεια ότι το κόμμα «μπορεί να είναι ξεκάθαρα και με την φύλαξη των συνόρων αλλά και με το διεθνές δίκαιο και τις ασφαλείς διόδους» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει τον κόσμο με τις θέσεις του. 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι στόχος του είναι να ξαναδώσει στους αριστερούς και τις αριστερές, στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την αυτοπεποίθηση, την σιγουριά και την περηφάνια να παλεύουν για τα επιχείρημα τους, τις θέσεις και τις αξίες τους. Για να έχουν ένα αξιόπιστο μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα που θα ξαναγίνει κυβέρνηση.