«Καζάνι που βράζει» θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά της επεισοδιακής και κρίσιμης, διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία οδήγησε ουσιαστικά στη διάσπαση του κόμματος.

Αν κάτι θα μείνει, ωστόσο, από την θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε απόλυτα αυστηρός απέναντι σε όσους τον αμφισβήτησαν και χωρίς περιθώρια για συνεννόηση μαζί τους.

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης, όχι, μόνο επέμεινε στις διαγραφές των «ανταρτών», αλλά ζήτησε και πίσω τις έδρες από όσους «άνοιξαν την πόρτα της εξόδου» (σ.σ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα).

Σφοδρή επίθεση Κασσελάκη: Σχεδιάζουν νέο κόμμα, νομίζουν ότι θα πάρουν 3%, ούτε 0,3% δε θα μετρήσουν

Η σκληρή στάση του κ. Κασσελάκη έναντι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης φάνηκε από χθες στην εναρκτήρια ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή. Ο πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, "φωτογραφίζοντας" τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Ομπρέλα αλλά και τα υπό διαγραφή στελέχη.

«Αντί όμως να μιλάμε γι’ αυτά για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλασμένος, θα μιλήσουμε σήμερα για τα μικρά… Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά όσο θα είμαι Πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Η τελευταία φορά!», ανέφερε αυστηρά ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι «επιθεώρηση», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι ο νέος πρόεδρος «δεν ήρθε, τον φέρανε», ότι είναι Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι θα κάνει νέο κόμμα, ανακοινώνει και τίτλο του νέου κόμματος στα κανάλια, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει αυθαίρετα το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο, και παραμένει στο κόμμα».«Συντρόφισσες και σύντροφοι, αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε: «Πιστεύουν όλα αυτά για τον Πρόεδρο, τα στελέχη, τα μέλη, τους ψηφοφόρους και για το ίδιο τους το κόμμα, και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν αυτό το επιτρέπετε. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες. Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς, εμάς, που λένε UFO και followers τούς ψηφοφόρους μας, παραμένουν εβδομάδες μετά τις ύβρεις τους στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Και επαναλαμβάνω: Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; Αυτή είναι η βάση του προβλήματος. Κι εγώ θέλω λύση. Έχω μάθει στη ζωή μου να ψάχνω τη λύση. Και να τη βρίσκω. Ποια η λύση όταν τα όργανα διστάζουν ή φαίνονται να διστάζουν να πάρουν αποφάσεις; Συζητήσεις επί συζητήσεων, γραφειοκρατία, εισηγήσεις που δεν έρχονται, λόγια που περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνουν πράξη… Είμαι 35 χρονών. Θεωρητικά έχω όλο τον χρόνο να περιμένω. Δεν είναι όμως προσωπικό το θέμα».

Στέφανος Κασσελάκης: H live δυσφήμιση και η... πολιτική του Pummaro

Ο κ. Κασσελάκης συνέχισε το επιθετικό ύφος λέγοντας: «Σας ζητώ να αναρωτηθείτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο να περιμένει; Όταν μετά από κάθε καθυστέρηση, τα ίδια πρόσωπα βγαίνουν στα ίδια κανάλια και τρώνε τις σάρκες του ίδιου τους του κόμματος; Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλη μία μέρα, άλλη μία εβδομάδα, άλλον ένα μήνα τη live δυσφήμισή του από τα στελέχη εκείνα που θέλουν ένα πράγμα: να τον τελειώσουν πριν φύγουν. Σχεδιάζοντας ενδεχομένως την ίδια στιγμή νέες κινήσεις ή νέα κόμματα που θα κατέβουν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές… Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία. Νομίζουν ότι θα πάρουν ένα 3%, αλλά τα αριστερόμετρά τους ούτε 0,3% δε θα μετρήσουν. Γιατί όσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες -πολιτική του Pummaro-, η δική μας Αριστερά θα επαναφέρει το κράτος δικαίου και τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλαδα, θα παρεμβαίνει στη Στέγη, στο Κλίμα, στη Φτώχεια, στα Δικαιώματα. Ποια είναι όμως η θέση ενός Προέδρου όταν προσβάλλεται το κόμμα του εκ των έσω; Και μάλιστα συντονισμένα και κατ’ επανάληψη. Να κάθεται και να παρακολουθεί τον χορό των υβριστών στα κανάλια βλέποντας τον χρόνο να περνά και τον κόσμο μας να απογοητεύεται; Λυπάμαι, δεν είμαι εγώ αυτός ο πρόεδρος. Είστε η Κεντρική Επιτροπή. Είστε το τιμόνι του κόμματος. Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις για το αν οι διαγραφές πρέπει να συζητηθούν, αν μπορεί να συζητηθούν, αν είναι ώρα να συζητηθούν - κι όλα αυτά τη στιγμή που το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση ΑΜΕΣΑ και ΚΑΘΑΡΑ! Όπως λειτουργούν οι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί και όχι οι ξεχασμένοι από τον χρόνο. Ιδού η Ρόδος. Πάρτε απόφαση για έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα σέβεται τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του. Λύση τώρα! Σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή».

4023969
4023973

 

6023340
6023343


Παράλληλα ο κ. Κασσελάκης κάλεσε ουσιαστικά τα μέλη της ΚΕ να επικυρώσουν την πρότασή του για διαγραφές και δημοψήφισμα που θα εγκρίνει την εξέλιξη αυτή. «Σας καλώ να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία. Με μία μεγάλη, ηχηρή πλειοψηφία, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέση ότι αυτά τα άτομα που έχουν πει αυτές τις ύβρεις δεν φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα. Και αυτή η θέση να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία οφείλει να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις. Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν. Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό. Όχι για τη στοχοποίηση προσώπων ή τάσεων Αλλά για να αποφανθεί η βάση μας, αν υβριστικές πολιτικές συμπεριφορές από στελέχη του κόμματος εναντίον του κόμματος, γίνονται ανεκτές ή όχι από τα χιλιάδες μέλη μας που καθημερινά σηκώνουν στις πλάτες τους ανιδιοτελώς τον ΣΥΡΙΖΑ και που θέλουν το κόμμα να φύγει προς τα μπρος. Κατανοώ συγκεκριμένες δυσκολίες. Αντιλαμβάνομαι προσωπικές σχέσεις ετών. Καταλαβαίνω τους συναισθηματικούς δεσμούς ανθρώπων που συναντήθηκαν και γαλουχήθηκαν κάτω από την ίδια στέγη Νιώθω τη δυσκολία σας να αποχωριστείτε ένα κομμάτι κοινής ζωής. Αναρωτηθείτε όμως: Τα τελευταία χρόνια είστε, αλήθεια, κάτω από την ίδια στέγη έχοντας το ίδιο όνειρο; Πόσες φορές δεν έχετε νιώσει να παλεύετε μόνοι κόντρα στο γιγαντιαίο καθεστώς Μητσοτάκη, κι εκεί που πάτε να πετύχετε μία μικρή νίκη, να βλέπετε μία δήλωση ή πράξη συντρόφου -που δεν είναι σύντροφος τελικά- να καταστρέφει κάθε ελπίδα; Ας μην κοροϊδευόμαστε: Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια. Θυμηθείτε πόσες φορές ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που έκανε αντιπολίτευση στη ΝΔ, έτρεχε να μαζεύει άστοχες δηλώσεις που έβλαπταν τον ΣΥΡΙΖΑ και του ψαλίδιζαν ή του γκρέμιζαν τα ποσοστά».

Ο ίδιος ανέφερε: «Πόσες φορές ένας ηγέτης είδε το πολιτικό του μέγεθος να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους. Τα τελευταία αρκετά χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα διασπασμένο κόμμα που δεν ήθελε να το παραδεχτεί Όλοι όμως το ήξεραν και το έβλεπαν. Η σημερινή μέρα λοιπόν είναι η μέρα της παραδοχής. Η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών, δεν είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η αρχή της ενότητας. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ. Μία ενότητα από την οποία δεν περισσεύει κανείς. Είπα κάτι τη νύχτα της εκλογής μου: Ο πρώτος είναι πρώτος, και ο δεύτερος είναι πρώτος. Και αυτό το εννοώ πιο αποφασιστικά από ποτέ. Μόνο αυτοί που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταίο φεύγουν. Όλοι οι άλλοι είμαστε εδώ. Με τις ίδιες, τις παρόμοιες και τις διαφορετικές απόψεις μας. Με τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας. Άλλωστε, για να ξαναγίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, πρέπει να καταφέρουμε να φέρουμε κοντά μας ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες. Αναβαθμίζοντας όμως τη μεταξύ μας ψυχική και πολιτική ενότητα. Από εμένα, θα έχετε μία χείρα φιλίας που την έτεινα και θα την ξανατείνω όσες φορές χρειαστεί. Γιατί δεν έχω κανέναν εγωισμό μπροστά στο συλλογικό καλό. Λένε στα κανάλια για προεδρικούς, νεοπροεδρικούς, 6+6 και άλλους. Σας το λέω ξεκάθαρα, μια και καλή. Δεν υπάρχει δικός μου στενός κύκλος. Δε φτιάχνεις στενό κύκλο μέσα σε ενάμιση μήνα. Και κυρίως: Δε φτιάχνεις στενό κύκλο όταν δε θέλεις να έχεις στενό κύκλο.Για όλους εσάς που μου λέτε «σε στηρίξαμε»: Ευχαριστώ, είμαι ευγνώμων, αλλά από εδώ και πέρα αυτό δεν έχει σημασία για μένα. Δουλέψτε, φέρτε αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και θα σας στηρίξω πρώτος εγώ. Για όλους εσάς που στηρίξατε άλλους συνυποψηφίους: Καλά κάνατε και μου είναι τελείως αδιάφορο. Δουλέψτε, φέρτε αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και θα σας στηρίξω πρώτος εγώ. Και μια λέξη για το τοξικό κομμάτι του διαδικτύου, που το καταδικάζω απερίφραστα:Σε αντίθεση με τους έμμισθους λογαριασμούς της ΝΔ, προσωπικά δεν έχω καμία ανάγκη από τέτοιους υποστηρικτικούς μηχανισμούς. Έχω ανάγκη από συνοδοιπόρους, έξω, στον κοινωνικό ιστό, εκεί που άνθρωποι πείθουν συνανθρώπους τους. Έχετε απέναντί σας έναν βαθιά αξιοκρατικό και ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Συνεργαστείτε μαζί μου και δώστε μου την ευκαιρία να σας αποδείξω ότι το παρελθόν που έχετε μεταξύ σας εδώ μέσα θα μείνει ακριβώς εκεί – στο παρελθόν».

«Όλοι εμείς που θα ξεκινήσουμε σήμερα είμαστε πολλοί, διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε ένα κοινό: Κανείς μας δε θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της ΝΔ. Θα είμαστε ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, με ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ: Την πιο ασυναίσθητη και ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Ήθελαν να το ξεχάσουμε. Να μιλάμε για τα εσωτερικά μας, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αλωνίζει με τοποθέτηση προϊόντος ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια. Αυτό ήθελαν. Αυτό τελειώνει σήμερα. Μια για πάντα. Τέλος η κομματίλα και η καμαρίλα. Έξω στην κοινωνία. Όλοι και όλες. Αυτήν υπηρετούμε και όχι προσωπικές φιλοδοξιες. Η πολιτική ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα! Θα πάμε στο Συνέδριό μας. Θα γυρίζουμε όλες τις περιφέρειες της χώρας – και προσυνεδριακά αλλά και απροειδοποίητα όπως έκανα χθες», κατέληξε.

Στέφανος Κασσελάκης: Διαδοχικά tweet κατά Τσακαλώτου και Πέρκα

Σήμερα, μετά την αποχώρηση των 45 στελεχών της ''Ομπρέλας'', υπό τον κ. Τσακαλώτο, ο Στέφανος Κασσελάκης, επιτέθηκε εκ νέου σε αυτούς. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε με μια αιχμηρή ανάρτησή του στο Twitter την αποχώρηση της ''Ομπρέλας''.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε κομμάτια από την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «Δεν πρέπει κανείς να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της ομάδας της Ομπρέλας», έγραψε αρχικά στην ανάρτησή του.

*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού τη Δευτέρα

«Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα 43 άτομα που υπογράφουν, αλλά διότι υπάρχει κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που βάσισε τις ελπίδες του και σε αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.


Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν πρέπει κανείς να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της ομάδας της Ομπρέλας. Να σας πω γιατί; Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα 43 άτομα που υπογράφουν, αλλά διότι υπάρχει κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που βάσισε τις ελπίδες του και σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούμε, αλαζονικά, να προσβάλλουμε όσους έβαλαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρώπους. Θέλω να πω στον κόσμο που είχε ευθυγραμμιστεί με τη συγκεκριμένη πρώην τάση του ΣΥΡΙΖΑ: έχετε χώρο εδώ μαζί μας, γιατί εδώ η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατική τάση από τη βάση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.


Στέφανος Κασσελάκης: Να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες Τσακαλώτος και Πέρκα

Έπειτα, με ένα νέο tweet του, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στους δύο βουλευτές που βρίσκονται μεταξύ των στελεχών που αποχώρησαν, που δεν είναι άλλοι από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, οι οποίοι αναμένεται τη Δευτέρα με επιστολή τους να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Βουλής για την ανεξαρτητοποίησή τους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά από τους εν λόγω βουλευτές να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες.

«Υπάρχουν δύο βουλευτές που έχουν υπογράψει την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους θυμίζω το άρθρο 2β του κώδικα δεοντολογίας, στον οποίο έχουν συμφωνήσει, που λέει: «Όλοι και όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους και στις ίδιες». Τους καλώ να δώσουν την έδρα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης σε επόμενο tweet του.