Συνάντηση με δημοσιογράφους είχε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, στον απόηχο της συνεδρίασης της ΚΕ και την απόφαση για τον οδικό χάρτη προς την εκλογή νέου προέδρου.

Ο κ. Νίκος Παππάς είχε δίπλα του τον Άγγελο Τολκα που προέρχεται από τους λεγόμενους και ΠΑΣΟΚογενείς και ο οποίος θα αναλάβει την καμπάνια και την επικοινωνία με τα Μέσα Ενημέρωσης.

Από τη διήμερη συνεδρίαση και τις πλατφόρμες των υποψηφίων προέκυψε και η βασική πολιτική διαφωνία, σημείωσε ο Νίκος Παππάς.  Από τη μια πλευρά ήταν ο Τσακαλώτος που μίλησε για την αριστερή ταυτότητα και η Έφη Αχτσιόγλου που χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα τον διαχωρισμό αριστερά - κέντρο. Από την άλλη πλευρά τοποθετεί τη δική του πρόταση που διαχωρίζει το ζήτημα της ταυτότητας και της απευθυνσης στην κοινωνία, σημειώνοντας ότι «είμαστε κομμάτι και των κεντρώων και των κεντροαριστερών και των αριστερών στην ταυτότητά μας και απευθυνόμαστε σε όλους τους μετριοπαθείς και κεντρώους και προοδευτικούς πολίτες».

«Μεγάλο στοίχημα η συμμετοχή», σημείωσε, αποφεύγοντας να βάλει πήχη σε αυτή τη φάση, σημειώνοντας ως θετική εξέλιξη την και κατά μία εβδομάδα μετάθεση της εκλογής. «Το χρονοδιάγραμμα ήταν ασφυκτικό για εκλογή προέδρου αρχές Σεπτέμβρη. Θα έρχονταν από τις νομαρχιακές στο διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου με την άμμο στα πόδια κι ένα βότσαλο στην τσέπη».

Ο ίδιος δηλώνει ότι η διαδικασία πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία και να μην αφορά στα μέλη αποκλειστικά, ενώ εμφανίστηκε θετικός και σε debate  μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων. Ήδη πάντως έχουν τηλεφωνηθει Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος για να οριστούν και οι κανόνες της διαδικασίας και να ορίσουν όλοι από έναν εκπρόσωπο για να υπάρξει συντονισμένη εκλογική διαδικασία.

Πάντως, για το βασικό μειονέκτημα της υποψηφιότητάς του, την καταδίκη δηλαδή από το ειδικό δικαστήριο, ο ίδιος εμφανίστηκε αποφασισμένος να βγει στην επίθεση: «Εγώ έφερα λεφτά στο δημόσιο ταμείο και αν χρειαστεί να στείλεις μήνυμα ότι πρέπει να ξανασυγκρουστείς θα το κάνεις».

Ο Άγγελος Τόλκας, επικεφαλής της καμπάνιας του Νίκου Παππά, έδωσε το περίγραμμα της στρατηγικής, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε σκληρές διπολικές αντιθέσεις που έδειξε η κοινωνία ότι δεν τις θέλει. Δεν χρειάζεται η λογική "Ή εσείς ή εμείς"». Συμπληρώνοντας μάλιστα το σκεπτικό της επιθετικής τακτικής για το ζήτημα της καταδίκης του υποψήφιου προέδρου, πρόσθεσε ότι «η Κεντροαριστερά πήγε καλά όταν όριζε σαφώς τη σχέση της με τη διαπλοκή».