«Εγώ θέλω άνθρωποι που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία να ψηφίσουν εμένα για δήμαρχο, γιατί θα είμαι καλύτερος από τον κ. Μπακογιάννη. Και δεν πρόκειται την επόμενη μέρα των εκλογών, σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κάνει αυτή την επιλογή, είτε ψήφισαν στις εθνικές εκλογές Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ή οτιδήποτε άλλο, να βγω εγώ μετά τις εκλογές και να τους πω ότι ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ επειδή ψηφίσατε τον Ζαχαριάδη. Εμένα με ενδιαφέρει η πόλη, με ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής στην πόλη», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και προσέθεσε ότι είναι λάθος να συγκρίνονται οι εθνικές εκλογές με τις αυτοδιοικητικές.

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της Αθήνας. Δεν απευθύνομαι μόνο στο πολιτικό και εκλογικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνομαι και απευθυνόμαστε, με βάση το πρόγραμμά μας, με βάση τις θέσεις μας, με βάση τη διαδρομή μας, σε όλους τους πολίτες της Αθήνας και στους ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να παρακολουθούν τι γίνεται στην Αθήνα, αλλά να μην ψηφίζουν στην Αθήνα, αλλά να τους ενδιαφέρει η Αθήνα», σημείωσε.

«Εγώ καλώ τους πολίτες οι οποίοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και βλέπουν και είναι ενοχλημένοι από τον Μεγάλο Περίπατο, από την ποιότητα ζωής στην πόλη, από τις παρεμβάσεις στις γειτονιές, από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, να ψηφίσουν εμάς, γιατί πιστεύω ότι θα είμαστε μια πιο αποτελεσματική δημοτική αρχή σε σχέση με την απερχόμενη του κ. Μπακογιάννη», συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης. Έπειτα, διευκρίνισε πως «δεν λέω ότι είμαι άλλος, δεν λέω ότι είμαι ανένταχτος» και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν πηγαίνω όμως να υπηρετήσω στον Δήμο της Αθήνας μια προσπάθεια στενά κομματικά του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν κατεβαίνω για κομματική καταγραφή. Κατεβαίνω για να έχουμε μία πολιτική και αυτοδιοικητική παρουσία που θα αλλάξει την πόλη μας, την Αθήνα. Και το προσκλητήριο δεν είναι κομματικό. Είναι σε όλους για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση», τόνισε. Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το εάν η εκλογική μάχη για τον Δήμο Αθηναίων είναι «κούρσα για έναν», τόνισε πως «όχι, δεν το πιστεύω». «Δεν με φοβίζει τίποτα. Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση και βλέπουν την καθημερινότητά τους», συνέχισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι μια καλή προεκλογική εκστρατεία αυτή που ξεκινά, «μια συζήτηση».

«Ίσως να συμβαίνει το αντίθετο. Ίσως ο κ. Μπακογιάννης να έχει θορυβηθεί από τη δική μας παρουσία, διότι ξέρει πάρα πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσει να κρυφτεί. Ξέρει πάρα πολύ καλά ότι θα δουλέψουμε και στον δημόσιο λόγο και στις γειτονιές, προκειμένου να υπάρξει απολογισμός και να δοθούν απαντήσεις», υποστήριξε ακόμη.

Στο ερώτημα που του τέθηκε, εάν θα επιδιώξει ένα debate με τον κ. Μπακογιάννη, δήλωσε «μα είναι δυνατόν, στην πόλη που γέννησε τη δημοκρατία, τον διάλογο, τη φιλοσοφία, όλον αυτόν τον χώρο του πνεύματος, που είναι σημείο αναφοράς παγκοσμίως, να μη ζητήσει κάποιος να γίνει debate;».

«Ο Νίκος Φίλης με στηρίζει»


«Δεν ξέρω τι θα απαντήσει ο κύριος Μπακογιάννης. Εκτιμώ ότι επειδή δεν έχει απαντήσεις, δηλαδή όταν θα τον ρωτήσω για την κατάσταση με τον Μεγάλο Περίπατο, αναρωτιέμαι τι θα μου απαντήσει, όταν θα του θέσω το ζήτημα της ασφάλειας στις συνοικίες της πόλης που είναι από την Ομόνοια και κάτω και στις δυτικές συνοικίες της πόλης, τι θα μου απαντήσει;», συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όσο αφορά το κατά πόσο η υποψηφιότητά του στηρίζεται από το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δήλωσε ότι «εγώ κάνω ένα βήμα μπροστά αυτήν τη στιγμή, κοιτάω τα προβλήματα της πόλης. Είχαμε μία συζήτηση μέσα στην Πολιτική Γραμματεία, είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Εγώ προτιμώ αυτή τη διαδικασία που έχει μια σύγκρουση και μια αντιπαράθεση από το να βγαίνει ο ένας, να αλλάζει ο άλλος, δεν ανοίγει ρουθούνι, δεν καταλάβαμε ποτέ πώς έγινε, όπως έγινε με κάποια άλλα σχήματα στην περιφέρεια. Επικοινώνησα με τον Νίκο Φίλη. Με στηρίζει, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια, θα κάνουμε μαζί αυτόν τον εκλογικό αγώνα και έχω επικοινωνήσει και με τους περισσότερους στο κόμμα μας, στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είναι όμως ο στόχος μου αυτή τη στιγμή το εσωκομματικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είμαστε απολύτως προσανατολισμένοι να μιλήσουμε για την πόλη και νομίζω ότι αυτό θα κεντρίσει την προσοχή των ανθρώπων», κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.