«Όπου υπάρχουν θύλακες εγκληματικότητας που θέλουν την Αθήνα γκέτο και η συντεταγμένη Πολιτεία δεν έχει παρέμβει, εγώ θα συγκρουστώ», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε γειτονιές, όπως αυτές που βρίσκονται γύρω από την Ομόνοια, τον Άγιο Παντελεήμονα και την Αττική.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζαχαριάδης πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσω την ακροδεξιά παράταξη να μονοπωλήσει το πρόβλημα. Θα είμαστε στις υποβαθμισμένες γειτονιές και θα μιλήσουμε για το συλλογικό και ατομικό της ασφάλειας». Επίσης, ο πρώην βουλευτής επανέλαβε το αίτημά του για ντιμπέιτ μεταξύ των ανθυποψηφίων του αλλά και για τετ-α-τετ με τον νυν δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη.

Σχετικά με τις προτεραιότητές του όσον αφορά την πρωτεύουσα, ο κ. Ζαχαριάδης προέταξε το πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, την αναβάθμιση του πρασίνου και υπογράμμισε ότι όσα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν ψηφιστεί με ευρύτερη πλειοψηφία, εφόσον εκλεγεί, θα συνεχιστούν.

Απέφυγε να τοποθετηθεί

Πάντως, για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης απέφυγε να τοποθετηθεί και τόνισε ότι τον ίδιο τον αφορά «να κερδίσει τον Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων». Πρόσθεσε επίσης πως «η θέση μου επιβάλλει να έχουμε την ευρύτερη ενότητα και σύνθεση στο εσωκομματικό. Μιλώ με όλους και με στηρίζουν».