Ο Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί να γίνει αρχηγός του δεύτερου κόμματος της χώρας, χωρίς να τον γνωρίζουμε, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Με αφορμή τις πυρκαγιές, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως η κυβέρνηση στη δεύτερη θητεία της θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει καλύτερα.

Ακόμα, σημείωσε πως άπαντες στη ΝΔ πρέπει να εργάζονται, όπως κάνει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ ενός συστήματος φύλαξης των συνόρων στον Έβρο.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μαρκόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Δημήτρης Μαρκόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Για την κριτική του κ. Φίλη για τον κ. Κασσελάκη, ανέφερε: «Νομίζω ότι η κριτική του κ. Φίλη έχει κάποια βάση. Είναι ένας πολιτικός που νομίζω ότι αν του πεις Δρακόπουλος, Μπανιάς ή Κύρκος, θα απευθυνθεί στο Google. Δεν νομίζω ότι ο άνθρωπος αυτός έχει καμία σύνδεση με το συγκεκριμένο κόμμα.
Ποιες είναι οι θέσεις αυτού του ανθρώπου; Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Ο άνθρωπος αυτός διεκδικεί να γίνει αρχηγός του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, χωρίς να τον γνωρίζουμε».

Αναφορικά με το ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης, είπε: «Δεν θα ακυρώσουμε μια πορεία τεσσάρων ετών, η οποία μας έφερε ξανά στην εξουσία. Δεν θα ακυρώσουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δια του παραδείγματός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το καλύτερο παράδειγμα το οποίο υπάρχει, έχει δώσει το τέμπο της επόμενης τετραετίας όμως ναι θα αναγνωρίζουμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει καλύτερα από εκεί και πέρα όμως και τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, προβλήματα τα οποία είναι πρωτοφανή... Θα ξαναπώ ότι το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει σε ό,τι αφορά τον Έβρο, όμως δεν σημαίνει αυτό ότι δεν έγινε προετοιμασία, ότι δεν αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα και οι πεζοπόρες δυνάμεις».

«Οφείλουμε άπαντες είτε εμείς ως βουλευτές είτε οι υπουργοί ή υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης να ακολουθήσουμε το παράδειγμα εργασίας του ίδιου του Πρωθυπουργού ο οποίος έχε δώσει τον τόνο δια του προσωπικού του παραδείγματος. Οφείλουμε όλοι να δούμε τον Κυρ. Μητσοτάκη πως λειτουργεί, τις απαιτήσεις του γιατί θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα, έτσι πρέπει να δουλεύουμε όπως ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι είμαστε προ της αντιμετώπισης ενός νέου μεταναστευτικού κινδύνου, απάντησε: «Οφείλουμε να μην υποχωρήσουμε καθόλου ως προς τα πιστεύω μας και ως προς αυτά τα οποία η κυβέρνηση αυτή από την πρώτη τετραετία δόμησε πάνω στον Έβρο. Είχαμε μια επιτυχή φύλαξη των συνόρων μας όταν δεχτήκαμε μια επίθεση άλλου χαρακτήρα και άλλου τύπου από την πλευρά της Τουρκίας και θεωρώ δεδομένο και επιβεβλημένο να υπάρχει ένα σωστό σύστημα φύλαξης των συνόρων και ένα σωστό σύστημα υποδοχής για τους μετανάστες όμως δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η χώρα μας. Οφείλουμε λοιπόν και να είμαστε σωστοί στην πυροπροστασία και την πυρόσβεση, αλλά ταυτόχρονα και να φυλάμε και τα σύνορα μας, δεν υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο».

Στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος με τις λύσεις της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας, απάντησε: «Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη και ο καθένας από εμάς δοκιμάζεται γιατί μια διεθνής κρίση από την άλλη πλευρά είμαι ικανοποιημένος όσο το πρόβλημα υπάρχει και επεκτείνονται οι δράσεις ανακούφισης του πολίτη είτε είναι το market pass είτε είναι το Fuel pass είτε είναι youth pass εγώ είμαι ευχαριστημένος γιατί θέλω ο πολίτης να βρίσκει λύσεις στα καθημερινά του αδιέξοδα και προβλήματα. Όσο αυτή η κυβέρνηση δείχνει τέτοιου είδους φιλολαϊκές πολιτικές δείχνει ότι αντιλαμβάνεται άμεσα τον πολίτη που υποφέρει και αν θα χρειαστούν και κριθούν επιβεβλημένες και άλλες πολιτικές θα πρέπει να τις πάρουμε».