Μετάθεση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον για μία εβδομάδα, λόγω της κακοκαιρίας «Daniel», ζήτησε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Νίκος Παππάς

«Να προστατευτούν οι πολίτες. Ζητώ μετάθεση των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, λόγω της έκτακτης κατάστασης. Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα»,
αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Σημειώνεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο (9-10/9).

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά

Να προστατευτούν οι πολίτες. Ζητώ μετάθεση των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, λόγω της έκτακτης κατάστασης.

Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, «νίπτει τας χείρας» της.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μην τυρβάζει περί άλλων.

Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα.

Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση.

Αναβολή ζήτησε και ο Τζουμάκας

Με μία μικρή και λιτή δήλωση ο έτερος υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Τζουμάκας κατέστησε σαφή την άποψή του περί αναβολής των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Θέση μου είναι η αναβολή της εκλογής προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πρώτα η ζωή!», αναφέρει χαρακτηριστικά.