«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει έντονο παρελθόν με την πολιτική, ωστόσο κατάφερε να είναι ηγέτης ενός κόμματος», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον Γιάννη Αργυρό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να εμπλουτίσει το ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής ανέφερε, επίσης, πως το ΠΑΣΟΚ θορυβείται από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεισδύσει περισσότερο στο Κέντρο.

Ακόμα, τόνισε πως «για εμάς δεν υπάρχει ρεβάνς και όλοι είμαστε στο ίδιο πλοίο».

Τέλος, είπε πως «πρέπει να πετύχουμε τη σύγκλιση», ενώ ανέφερε πως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος διάσπασης και ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Μαμουλάκη

Αναφορικά με την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Κασσελάκης είναι ένα πρόσωπο το οποίο δεν έχει παρελθόν έντονο με την πολιτική αλλά βέβαια κατάφερε και είναι επικεφαλής ενός πολιτικού κόμματος με ιστορία, με διαδρομή, με αρχές και καταστατικό και μπορεί με αυτά που πρεσβεύει να εμπλουτίσει το ιδεολογικό υπόβαθρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να τον προχωρήσει στη νέα εποχή αφουγκραζόμενος ουσιαστικά τα νέα κελεύσματα της ίδιας της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεταβατική φάση και για το πολιτικό σύστημα της χώρα αλλά πολλω δεν μάλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αίσθηση που έχω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ ήδη εκτιμώ ότι θορυβείται λόγω της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να διεισδύσει περαιτέρω στο Κέντρο γιατί το μεγάλο πολιτικά επίδικο και αυτό που κρίνει διαχρονικά τις εκλογές στη χώρα μας είναι το Κέντρο. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Για το ΣΥΡΙΖΑ: Πιστεύω ότι έχουμε τα εχέγγυα να κάνουμε σοβαρή, δομική αξιωματική αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο μέσω του κ. Φάμελλου ως επικεφαλής και συνάμα να ωριμάζουν οι συνθήκες ούτως ώστε και εκτός Βουλής, με τον Σ. Κασσελάκη προφανώς επικεφαλής, να κινητοποιήσουμε κρίσιμους παράγοντες της κοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα, μπροστά σε αυτά που η ΝΔ σχεδιάζει να φέρει σε νομοθετικό επίπεδο.

Αναφορικά με την εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ: Για εμάς δεν υπάρχει ρεβάνς βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι. Είχε πει ο κ. Δραγασάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλοίο που ναυπηγείται εν πλω, ένας νέος πολιτικός οργανισμός, το νεότερο πολιτικό κόμμα εξουσίας που έχει ο τόπος και αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι αλλάζει. Αλλάζει το ιδεολογικό του προφίλ, όχι άρδην αλλά μια μερική μετατόπιση. Έχω την αίσθηση ότι και τα παλιότερα στελέχη τα οποία έχουν μια σωρευμένη εμπειρία και συνάμα τεχνογνωσία μπορούν κάλλιστα να προσφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Μπορούν να επιτευχθούν οι συγκλίσεις, προφανώς στο συνέδριο, δηλαδή να διατηρηθεί ο αξιακός πολιτικός κώδικας ο οποίος υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ και να ενσωματωθεί δημιουργώντας μια νέα συνιστώσα, εννοώ μια κοινή συνισταμένη με τα νέα πολιτικά κελεύσματα.

Ερωτηθείς αν φοβάται τη διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις και απόψεις γύρω από τα ζητήματα που αφορούν το ΣΥΡΙΖΑ αυτό που πρέπει να κανουμε χωρίς δογματισμούς και με νηφαλιότητα είναι να ακούσουμε, να συζητήσουμε και να καταφέρουμε να πετύχουμε τη σύγκλιση. Δεν θεωρώ ότι οι ακραίες φωνές αυτή τη χρονική στιγμή βοηθούν. Όσον αφορά τον κίνδυνο διάσπασης πάντα ελλοχεύει ένας τέτοιος κίνδυνος ειδικά μετά από μια τόσο ψυχοφθόρα και εσωστρεφή διαδικασία όπως είναι οι εσωκομματικές όμως πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και το αίσθημα αυτοσυντήρησης και τη μεγάλη ευκαιρία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το βηματισμό του το επόμενο διάστημα.