Η… «εβδομάδα του μέλιτος» της Νέας Δημοκρατίας με τον Στέφανο Κασσελάκη ολοκληρώθηκε και πλέον στο κυβερνητικό στρατόπεδο υιοθετούν μία πιο σκληρή γραμμή κριτικής απέναντι στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμή της κριτικής είναι από τη μία πλευρά οι δηλώσεις που κάνει ο ίδιος και από την άλλη αυτό που θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι είναι το αδύναμο σημείο του, δηλαδή η ισχυρή στήριξη που του παρέχουν ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, που αναδεικνύονται σε πρόσωπα-κλειδιά για τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Τα βήματα Κασσελάκη για τον πλήρη έλεγχο του κόμματος και τα στελέχη της στενής ομάδας που τον στηρίζουν

Νέα Δημοκρατία: Αρχή με επίθεση από Σκέρτσο

Την αρχή έκανε ο Άκης Σκέρτσος με το που συμπληρώθηκαν ουσιαστικά οι επτά ημέρες από την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μέρα με τη μέρα ο τοξικός ΣΥΡΙΖΑ του κ. Πολάκη καταπίνει και αφομοιώνει τον κ. Κασσελάκη, οδηγώντας τον σε αδικαιολόγητα λάθη», έγραψε σε ανάρτησή του ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας πως «η δήλωσή του για το ΟΑΚΑ είναι ενδεικτική μιας αντιπολίτευσης σε πλήρη ασυναρτησία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ήδη αφήσει κάποιες πρώτες αιχμές στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, επανήλθε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ανέβασε τους τόνους, απευθύνοντας ουσιαστικά τρεις συγκεκριμένες κατηγορίες προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Η πρώτη έχει να κάνει με τον πολιτικό λόγο που εκφράζει, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως δεν έχει ακούσει μέχρι τώρα έναν λόγο ουσιαστικό και τεκμηριωμένο. Το δεύτερο σημείο της κριτικής εστιάζει στο γεγονός ότι είναι ένας εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός, σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία.

«Το μεγαλύτερο όμως θέμα είναι άλλο για εμένα, δεν είναι τόσο τα δύο πρώτα», είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Κασσελάκης με υπαρχηγούς Παππά και Πολάκη»

«Είναι: πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης, όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη. Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα, η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου». Έθεσε δε τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου ως το πρώτο «crash test» μεταξύ της ΝΔ, όπου ηγείται ο ίδιος, και του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ηγείται πλέον ο κ. Κασσελάκης.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι περιφέρειες της πρώτης Κυριακής - Ποιοι συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Τσιόδρας ρωτήθηκε στην ΕΡΤ για την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και πρόσθεσε κι εκείνος έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της κυβερνητικής κριτικής στο πρόσωπο του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον είναι εμφανές ότι κλιμακώνεται. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού: «Περιμένεις από έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος μπαίνει τώρα στην πολιτική σκηνή, να ακολουθήσει διαφορετικές τακτικές και να μην αντιγράφει τακτικές που έχουμε δει τόσα χρόνια. Αφοριστικές δηλαδή. Ο κρατικός μηχανισμός είναι κάπου αλλού; Δεν είναι εκεί; H Πυροσβεστική δεν ήταν εκεί, ο Στρατός δεν ήταν εκεί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ήταν εκεί, οι υπουργοί δεν ήταν εκεί, όλοι αυτοί που ήταν;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσιόδρας. Ανέφερε δε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε με τις μπότες στις περιοχές της Θεσσαλίας για να δημιουργήσει «τις γνωστές εικόνες και να δημιουργηθούν και πάλι εντυπώσεις».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι και στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, και μετά τις εσωκομματικές του εκλογές συνεχίζει στον δρόμο αυτό και του τοξικού λόγου και των ψεμάτων και του διχαστικού λόγου».