Οι «επικοινωνισμοί» του Στέφανου Κασσελάκη αναμενόμενα προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις στην παλιά φρουρά, στους ηττημένους της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης, οι οποίοι άλλωστε βρίσκονται σε δεινή θέση μετά την εκλογή του εξ Αμερικής νεαρού στην ηγεσία.

Ο πρώην βουλευτής Νίκος Ξυδάκης δήλωσε επιφυλακτικός σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί και προβάλλεται ο νέος πρόεδρος, κάνοντας λόγο για υπερίσχυση της επικοινωνίας έναντι της πολιτικής ουσίας. «Σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε δείγματα γραφής», πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, βρίσκοντας παράλληλα ομοιότητες με την επικοινωνιακή στρατηγική του πρωθυπουργού.

«Ο τρόπος με τον οποίο δούλεψε επικοινωνιακά ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ίδιος με του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το 2016, με την περίφημη ομάδα Γκρίνμπεργκ και την επικοινωνιακή “καταιγίδα” με την οποία τον υποστήριξαν όλα τα ΜΜΕ», συμπλήρωσε.

«Ολέθριο» χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης το ενδεχόμενο να μη γίνει συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο, όπως έχει αποφασιστεί στον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου, με τον πρώην υπουργό και βουλευτή να καταλογίζει στοιχεία «μεταπολιτικής» και «μεταδημοκρατίας» στην όλη παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη.

«Κραυγή αγωνίας για τη ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά»

Αναφερόμενος στην πανελλαδική συζήτηση των μελών της Ομπρέλας το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο κ. Σκουρλέτης είπε (Open) ότι κατατέθηκε η αγωνία για την προοπτική του τόπου και πως αν ο ίδιος έβαζε έναν τίτλο για αυτή την εσωκομματική διαδικασία θα ήταν «κραυγή αγωνίας για τη ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά». «Εκείνο που οι περισσότεροι συμφώνησαν ήταν ότι πρέπει να συγκληθούν τα όργανα, πρέπει να γίνει το συνέδριο στην ώρα του και μέσα από ψύχραιμη θεώρηση προέκυψε το ερώτημα ποιο είναι το μέλλον αυτού του χώρου. Υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις για έναν μετασχηματισμό του χώρου σε μια δημοκρατική παράταξη. Αυτό δεν ήταν κανενός εντολή και ούτε το συμφωνήσαμε πριν από έναν χρόνο», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης και άφησε αιχμές κατά του Νίκου Παππά, ο οποίος εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της άποψης να μη γίνει το συνέδριο.

Διαψεύσεις Παππά για το συνέδριο

Πηγές όμως του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής διέψευδαν ότι εξέφρασε άποψη κατά της διεξαγωγής, παρέπεμπαν δε σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Real News», όπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωνε μεταξύ άλλων: «Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα μπορούσε να ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος, όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την εκλογή συνέδρων και να προχωρήσουμε».

Από την άλλη, ο Πέτρος Παππάς, στενός συνεργάτης του προέδρου, προσδιόρισε τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου στη νέα χρονιά και πάντως όχι μέσα στο 2023. «Αυτό το οποίο είναι σημαντικό είναι να οδηγηθούμε σε ένα συντεταγμένο πετυχημένο συνέδριο, το οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνει και λίγο αργότερα», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Πρώτο Πρόγραμμα) και πρόσθεσε: «Εγώ θα το προσδιόριζα στην αιχμή της αλλαγής του χρόνου, αλλά αυτό δεν είναι κάτι το οποίο προφανώς θα αποφασίσω ή θα εισηγηθώ εγώ».

Το παράπονο του Θεοχαρόπουλου

Το παράπονό του εξέφρασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την αντικατάστασή του στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον Γιώργο Τσίπρα. «Ο νέος πρόεδρος έχει το θετικό στοιχείο ότι εκλέχθηκε από έναν μεγάλο αριθμό μελών του κόμματος. Εκλέχθηκε όμως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ίδρυσε νέο κόμμα που έχει θέσεις, προτάσεις, καταστατικό, όργανα», σημείωσε και υπενθύμισε πως τον είχε τοποθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας και είχε ψηφιστεί ομόφωνα από την Πολιτική Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 3/10