«Θεώρησα καθήκον μου η πρώτη επίσκεψη εκτός Ελλάδας να είναι στην Κυπριακή Δημοκρατία». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο - Κατέθεσε στεφάνι και έψαλε τον εθνικό ύμνο

Όπως τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, είχε μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «αρκετά πράγματα ενδελεχώς».

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε τη σημασία της επανεκκίνησης των συνομιλιών στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ από εκεί όπου διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά. «Τόνισα επίσης τη στήριξή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει στο Κυπριακό και για διορισμό απεσταλμένου αλλά και για τον ενεργό ρόλο της ΕΕ» σημείωσε.

«Συζητήσαμε επίσης για τις διεθνείς εξελίξεις και τόνισα τη σημασία που αποδίδουμε στη συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

kasselakis-kipros001
kasselakis-kipros002
kasselakis-kipros003
kasselakis-kipros004
kasselakis-kipros005
kasselakis-kipros006
kasselakis-kipros007
kasselakis-kipros008
kasselakis-kipros009
kasselakis-kipros010
kasselakis-kipros011
kasselakis-kipros012
kasselakis-kipros013
kasselakis-kipros014
kasselakis-kipros015

Τέλος, χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη την εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά, ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες στα Βαρώσια, όπως και οι προσπάθειες αναγνώρισης του ψευδοκράτους, είναι εξαιρετικά αρνητικές.

Διαβάστε εδώ: Κασσελάκης από Κύπρο: Άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη:

🛑 LIVE - Δηλώσεις Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη

Δημοσιεύτηκε από Phileleftheros (Ό Φιλελεύθερος) στις Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023