«Μπουρλότο» έχει βάλει στον ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση από τον Στέφανο Κασσελάκη του Παύλου Πολάκη στη θέση του συντονιστή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ενώ ο κ. Κασσελάκης μιλάει για ενότητα, στην πραγματικότητα κάνει κινήσεις που δοκιμάζουν  το κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συσχετισμοί μετά την ψηφοφορία στην Κ.Ο. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση που κράτησε μόνο μία ώρα, μέσα από την ψηφοφορία που έγινε, καταγράφηκαν στην πραγματικότητα και οι συσχετισμοί μέσα στην Κ.Ο. Την πρόταση του προέδρου ψήφισαν 28 βουλευτές - έλειπαν ο Νίκος Παππάς και ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν ψήφισε, αφού μετά το τέλος της ομιλίας Κασσελάκη βγήκε από την αίθουσα και δεν ξαναγύρισε.

Νέα γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη και διευθυντής ο Γιώργος Τσίπρας. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Νίκος Παππάς, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός και συντονιστής  ΕΠΕΚΕ ο Παύλος Πολάκης.

Οι "αντάρτες" του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν Πολάκη

Την πρόταση του νέου προέδρου καταψήφισαν η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαρίνα Κοντοτόλη, η Σία Αναγνωστόπουλου, η Θεανώ Φωτίου, η Πέτη Πέρκα, ο Γιώργος Ψυχογιός, η Μερόπη Τζούφη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κώστας Μπάρκας, ο Φερχάτ Οζγκιούρ, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και η Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Νοτοπούλου, αν και ανήκουν στην τάση των πρώην προεδρικών καταψήφισαν την πρόταση Κασσελάκη καθώς διαφωνούν με την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην συγκεκριμένη θέση.

Διαβάστε ακόμα: Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση Κασσελάκη για τις θέσεις-κλειδιά στη Βουλή, αλλά με 16 λευκά λόγω... Πολάκη

Κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη στη συνεδρίαση του Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τέλος της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη τον λόγο πήρε η Πέτη Πέρκα αλλά και η Σία Αναγνωστοπούλου. Και οι δύο βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στο πώς καθαιρέθηκαν από τις θέσεις τους ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Στέργιος Καλπάκης και τόνισαν ότι και τα δύο αυτά στελέχη είχαν μπει στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διεύρυνσης.

Μάλιστα, η Σία Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη ιδιαίτερα στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τόνισε ότι ο πρώην γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε διστάσει να παραιτηθεί από το κόμμα του προκειμένου να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το θέμα και το απέδωσε στην κακή διαρροή από  τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, όπου βρίσκεται το γραφείο του.

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης, εμείς χάσαμε" 

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στον Μητσοτάκη

Στην ομιλία του, πάντως, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «τζάμπα μάγκες» και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα έπρεπε να ντρέπονται», καθώς «αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, το μόνο που έχουν για τους πολίτες είναι… χαστούκια».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, εμφανώς τρακαρισμένος, απευθύνθηκε και προς τους συντρόφους του που τον επικρίνουν, λέγοντας ότι θα πρέπει «να δεσμευτούμε μαζί ότι ο αγώνας μας θα είναι πάντα ενωτικός, συλλογικός, με αλληλεγγύη και δημοκρατικό ήθος». Και πρόσθεσε: «Για μένα η διαδρομή του καθενός και της καθεμιάς από εσάς αποτελεί έναν ξεχωριστό οδικό χάρτη για να οικοδομήσουμε το πιο ισχυρό και συμπαγές αντιπολιτευτικό μέτωπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε απάντηση και στο ειρωνικό σχόλιο του Μάκη Βορίδη, όταν πριν μερικές μέρες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας τον αποκάλεσε «Φαμελλάκη», λέγοντας πως πρόκειται για λογοπαίγνιο παιδιών δημοτικού σχολείου. «Κατά τα άλλα, εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες που δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στο σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα, αποκαλύπτοντας ότι έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει στους εργαζόμενους αλλά και στα παιδιά. «Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους δασκάλους και τους γονείς και πάνω απ’ όλα από τα ίδια τα παιδιά ειρωνεύονται. Ε, ναι, λοιπόν. Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή από ανθρωπιά και αλληλεγγύη την ανάγκη να κάνω μία δωρεά. Για οκτώ air condition για να μην κρυώνουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι τον χειμώνα. Και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά για έναν διάδρομο και ένα ποδήλατο για να αθλούνται. Την έκανα τη δωρεά. Και λοιπόν; Ας κάνει και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης και η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Καραμανλής. Ας κάνει ο καθένας τους αντίστοιχη δωρεά ή οποιαδήποτε πράξη αλληλεγγύης», κατέληξε.