Οι δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ανέδειξαν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή σε 246 δήμους ανά τη χώρα, ενώ σε 86 δήμους αναμένεται να υπάρξει δεύτερος γύρος.

Αναφορικά με την Αττική, η κατάσταση είναι πιο... μοιρασμένη, καθώς 36 δήμοι ανέδειξαν από την Κυριακή τον νέο τους δήμαρχο, ενώ σε 30 δήμους θα υπάρξει δεύτερος γύρος. Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσουμε τους δήμους της Αττικής που συγκέντρωσαν τα υψηλότερα ποσοστά.

Διαβάστε: Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι 6 υποψήφιοι που έπιασαν το απόλυτο - Συγκέντρωσαν ποσοστό 100%.

Αττική: Aυτά είναι τα υψηλότερα ποσοστά συνδυασμών

Πρώτος στη λίστα έρχεται ο -εκ νέου- δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου όπου και συγκέντρσε το 83,75% των ψήφων και 30 έδρες. Ακολουθεί στον Δήμο Φυλής ο Χρήστος Παππούς όπου και επανεξελέγη με ποσοστό 80,55%.

Στο Περιστέρι η... επέλαση του Ανδρέα Παχατουρίδη συνεχίζεται, καθώς εκλέχτηκε για μία ακόμη θητεία με ποσοστό 77,98%, ενώ στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης ο Ιωάννης Κωνσταντάτος σημείωσε ποσοστό 72,94%.

Στο Γαλάτσι, ο Γιώργος Μαρκόπουλος συγκέντρωσε 72,69%, ενώ στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έλαβε ποσοστό 71,57%. 

Στο Δήμο Αχαρνών, ο Σπύρος Βρεττός έλαβε ποσοστό 70,75%, ενώ κάτι παραπάνω από εμφατική ήταν η νίκη του Γιάννη Μώραλη στον Δήμο Πειραιά με το 69,89% που συγκέντρωσε.

Την δεκάδα συμπληρώνουν ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης που σημείωσε 69.88%,  ενώ στην Αίγινα ο Γιάννης Ζορμπάς έπιασε το ποσοστό του 69,71%.