Οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 κρίθηκαν από νωρίς για όλες τις περιφέρειες που πήγαν στη δεύτερη Κυριακή, πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που ο Χριστόδουλος Τοψίδης επικράτησε δύο μονάδων του Χρήστου Μέτιου. 

Στη Δυτική Μακεδονία, ο Γιώργος Αμανατίδης επικράτησε σχετικά άνετα του Γιώργου Κασαπίδη. Η καταμέτρηση τελείωσε, με τον πρώτο να τελειώνει με ποσοστό 56,73% και 61.892 ψήφους και το δεύτερο να παίρνει 43,27% και 47.209 ψήφους.

Ο Γιώργος Κασαπίδης, από την πλευρά του, αποδείχθηκε κύριος, αφού έδωσε, όχι εκ του μακρόθεν αλλά, εκ του σύνεγγυς συγχαρητήρια στον Γιώργο Αμανατίδη για τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Πήγε από το εκλογικό κέντρο του Αμανατίδη στην Κοζάνη,, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επικράτησή του. 



Ο Γιώργος Αμανατίδης, καταχειροκροτούμενος από φίλους και μέλη της παράταξής του στο εκλογικό του κέντρο στην Κοζάνη, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 δείχνει ότι «κέρδισε η Δυτική Μακεδονία, ότι σήμερα (σημ. την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου) κερδίσαμε τα όνειρά μας. Είμαστε μια ομάδα που πιστέψαμε στις δυνατότητες των ανθρώπων της Περιφερείας μας, ότι μπορεί ότι ο τόπος μας να πάει καλύτερα και ενώσαμε τις δυνάμεις μας να πάμε όλοι μαζί».

Τόνισε ότι «για να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειές μας έπρεπε να έχουμε συμμάχους. Συμμαχήσαμε άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές, με διαφορετικές επαγγελματικές ιδιότητες, δώσαμε έμφαση στα καθημερινά και σημασία και στα μεγάλα. Συναντήσαμε τους νέους ανθρώπους, τους είπαμε τι σκεφτόμαστε για τους ιδίους και το μέλλον τους. Τους είπαμε αλήθειες, τους κοιτάξαμε στα μάτια και τους ζητήσαμε να μας εμπιστευθούν».

Κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που έγινε σήμερα είναι μια νίκη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Η περιοχή μας έχει μεγάλες δυνατότητες και θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε για να γίνει καλύτερη».