«Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμα: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Ακόμα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως «αναμένουμε την ουσιαστική διερεύνηση του χτυπήματος νοσοκομείου στη Γάζα».

Τόνισε, επίσης, πως οι Αρχές στη χώρα είναι σε μεγαλύτερη επιφυλακή λόγω του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας (Σκληρές εικόνες)

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση.

Για τη νίκη του Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως έχει να κάνει με πρόσωπα, προγράμματα και πως είχε αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Δήμος Αθηναίων: Έτσι νίκησε ο Δούκας τον Μπακογιάννη και τριπλασίασε τις ψήφους του

Ερωτηθείς εάν βουλευτές της ΝΔ και πρώην υπουργοί στήριξαν «αντάρτες» υποψηφίους, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως «δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να απαντά σε φήμες».

Τέλος, αναφορικά με τα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης στους ευάλωτους πολίτες, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να νομοθετεί το πρόγραμμά της με μόνιμες παρεμβάσεις.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Παύλου Μαρινάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την αναβολή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Είναι μια αναβολή, δεν είναι ματαίωση, για λόγους ασφαλείας προφανώς οτιδήποτε νεότερο υπάρχει για το πρόγραμμα θα ενημερωθείτε με επίσημη ανακοίνωση.

Ερωτηθεις αν η Ελλάδα έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφάλειας λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η Ελλάδα είναι ένα οργανωμένο κράτος το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει οχυρωθεί πολύ περισσότερο ως προς την αμυντική της ικανότητα, ως προς τη φύλαξη των συνόρων, ως προς την επέκταση του φράχτη. Είναι δεδομένο ότι μια ιδιαιτέρως αυξημένης σημασίας κατάσταση  με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθιστά υποχρεωμένες τις αρχές να είναι σε ακόμα μεγαλύτερη επιφυλακή. Δεν υπάρχει όμως αυτή τη στιγμή κάποιος λόγος να ανησυχήσουμε περισσότερο τους Έλληνες πολίτες γίνονται συνεχείς συσκέψεις και συνεδριάσεις των Αρχών, προφανώς όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και φύλαξης είναι στα χέρια των ανθρώπων οι οποίοι έχουν την ευθύνη την επιχειρησιακή και την ευθύνη της τήρησης των πρωτοκόλλων με βασικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών.   

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το δήμο της Αθήνς

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Είναι προφανές ότι μεταξύ των δύο υποψηφίων υπήρξε ένας κόσμος ο οποίος μπορεί να εκτείνεται από την Αριστερά ενδεχομένως μέχρι και τη Δεξιά, αυτό δεν μπορούμε να το χαρτογραφήσουμε, ο οποίος επέλεξε τον κ. Δούκα. Είναι μια σημαντική νίκη η οποία προφανώς έχει να κάνει και με θέματα προσώπων, με θέματα προγραμμάτων, με θέματα επιλογής των πολιτών εκείνη τη στιγμή, σίγουρα έχει και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς όταν συνολικά η αντιπολίτευση έχει μια επιτυχία σε ένα δήμο μεγάλο, γιατί στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αγγελούδης αποκηρύσσει πλήρως την οποιαδήποτε στήριξη και δεν μια περιφέρεια ότι είναι μια πολιτική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων όπως τις βαφτίζει ο κ. Ανδρουλάκης     

Ερωτηθείς αν βουλευτές της ΝΔ στήριξαν τους αντάρτες υποψηφίους

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Όλα μας απασχολούν αλλά εμάς η δουλειά μας δεν είναι να απαντάμε σε φήμες, υπήρξε μια επιβολή κυρώσεων σε κάποια στελέχη τα οποία είχαν κάποια ιδιότητα κομματική και στήριξαν ανοιχτά ή ήταν υποψήφιοι με περιφερειάρχες απέναντι στο χρίσμα, είχαμε μέχρι και διαγραφές και αποπομπές από θέσεις τοπικών και νομαρχιακών. Προσωπικά εγώ προχώρησα και με τη Γραμματεία Οργανωτικού και σε αποπομπές στελεχών που στήριξαν  υποψηφιότητες απέναντι στη στήριξη όπως προβλέπει το καταστατικό.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στη διπλή θέση που κατέχει του Γραμματέα του κόμματος και του κυβερνητικού εκπρόσωπου

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Δεν θα ερμηνεύσω ούτε θα προαναγγέλλω την οποιαδήποτε κίνηση του πρωθυπουργού είτε ως πρωθυπουργός είτε ως πρόεδρος της ΝΔ.  Επειδή έγινε μεγάλη κριτική για το γεγονός ότι παραμένω για όσο επιλέξει ο πρόεδρος και στη θέση του γραμματέα δεν έχω δει να γίνεται η αντίστοιχη κριτική για πολλές περιπτώσεις αντιπροέδρων του κόμματος που μπορεί να είναι υπουργοί, αυτό δεν έχει γίνει για πρώτη φορά. Δεν αποκηρύσσουμε την κομματική μας ιδιότητα και νομίζω ότι δεν έχω δώσει το οποιοδήποτε δικαίωμα ότι συνδέω τη μια θέση με την άλλη.  

Ερωτηθείς αν υπάρχουν στο τραπέζι ενδεχόμενα μέτρα στήριξης για τις ευάλωτες ομάδες παραμονές Χριστουγέννων

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αν υπάρχει κάτι έκτακτο εγώ δεν το γνωρίζω και εφόσον υπάρξει οτιδήποτε θα το ανακοινώσουν οι αρμόδιοι. Εμείς θα συνεχίσουμε να νομοθετούμε το πρόγραμμά μας και να κάνουμε με βάση το πρόγραμμά μας συνεχείς και μόνιμές παρεμβάσεις οι οποίες θα μένουν όταν οι κρίσεις θα φεύγουν, θα κάνουμε ακόμα περισσότερους ελέγχους, ακόμα περισσότερα πρόστιμα σε όσους παρανομούν και παραβιάζουν το νόμο.