«Η κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά και με πολλούς τρόπους να στηρίξει τους πολίτες», σημείωσε σήμερα, Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης για την ακρίβεια και τη μείωση των τιμών

Με αφορμή τη μάχη με την ακρίβεια, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως είναι καθημερινή και κάθε μέρα προστίθεται και ένα επιπλέον «όπλο», ενώ από τις βασικές προτεραιότητες είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων. «Να μην ξεχνάμε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών», πρόσθεσε.

Παύλος Μαρινάκης: "Η κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά και με πολλούς τρόπους να στηρίξει τους πολίτες"

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά και με πολλούς τρόπους να στηρίξει τους πολίτες απέναντι και στις συνέπειες της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και την ακρίβεια, λαμβάνοντας μέτρα που θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημά τους, κάνοντας στοχευμένες παρεμβάσεις όπως η "μόνιμη μείωση τιμής" και εντατικούς ελέγχους για την πάταξη φαινομένων κερδοσκοπίας, εικονικών εκπτώσεων και παραβάσεων που αφορούν στο μεικτό περιθώριο κέρδους.

Διαβάστε ακόμα: Μεσανατολικό: Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση για τις επιπτώσεις στην ενεργειακή ακρίβεια - Η φόρμουλα για τη στήριξη των ευάλωτων

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης στο πρόγραμμα «Μόνιμη μείωση τιμής», έχουν ήδη ενταχθεί 233 προϊόντα, από 21 βασικές κατηγορίες. Οι μειώσεις στις τιμές ξεκινούν από 5% και φτάνουν και το 23%, αναλόγως με τον κωδικό. Στόχος του προγράμματος είναι οι κωδικοί που θα συμμετάσχουν να φτάσουν τους 500.

Ο αγώνας μας απέναντι στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και των συνεπειών της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης συνεχίζεται καθημερινά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε τονίζοντας πως οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ είναι εντατικοί και ενώ μέχρι το 2019 ήταν μηδενικοί, τώρα έχουν δοθεί πρόστιμα των 5.500.000 ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος να έχει εισπραχθεί».

Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τους μισθούς και τα επιδόματα

Σχετικά με την αύξηση μισθών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Στόχος της κυβέρνησης είναι οι μισθοί να επιστρέψουν σε επίπεδα προ κρίσης, με τον κατώτατο μισθό να φτάνει τα 950 ευρώ», ενώ για τον ιδιωτικό τομέα τόνισε πως «οι αυξήσεις στον μέσο μισθό δεν είναι ίδιες με του Δημοσίου, όμως έχουμε αύξηση στον κατώτατο μισθό και ξεπάγωμα τριετιών».

Για την ανεργία είπε πως στόχος είναι να πέσει κάτω από 10%.

"Η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Αίγυπτο και Ισραήλ είχε στόχο την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης"

Στη συνέχεια, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην ανάφλεξη στο Ισραήλ και ανέφερε: «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Αίγυπτο και Ισραήλ είχε στόχο την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη μεταναστευτική κρίση, με πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε μηδενικές ροές στον Έβρο». Ακόμη, υπογράμμισε πως «ο πληθυσμός στις δομές έχει μειωθεί κατά 85%, ενώ απάντηση για την παροχή ασύλου δίνεται πλέον σε 1,5 με 2 μήνες, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που οι άνθρωποι αυτοί στοιβάζονταν σε δομές ντροπής και περίμεναν για τουλάχιστον 2 χρόνια δίχως καμία απάντηση».

"Ο βούρκος του Διαδικτύου"

«Πρόκειται για μείζον ζήτημα το οποίο πολλοί από εμάς, όχι μόνο πολιτικοί, το αντιμετωπίσαμε και είναι ο βούρκος του Διαδικτύου. Και έρχεται κάποιος διατελέσας γραμματέας κόμματος, ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος είπε κάτι πολύ σοβαρό, που εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ σοβαρό, αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μάθουμε ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που μπορεί να εμπλέκονται με ανώνυμα προφίλ. Και η ΕΣΗΕΑ πρέπει να πάρει θέση, δεν είναι κάτι που μπορούμε να προσπεράσουμε», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης για τα τρολ στα οποία αναφέρεται ο ΣΥΡIΖΑ.

Διαβάστε ακόμα: Σφοδρή επίθεση Βασιλειάδη σε Σκουρλέτη για τα "τρολ" του Τσίπρα: "Ανοησίες, ασυναρτησίες, δεν υπάρχει τίποτα"

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Η υπηρεσία που προσφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως αποδεικνύει πόσο κούφια λόγια ήταν αυτά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».