Οι έντονες εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να φέρουν νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Από την περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κερδισμένοι», σύμφωνα με τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, είναι στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Εκτός από το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις (Pulse, GPO, Metron Analysis) προκύπτουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα και για το ΚΚΕ που παρουσιάζει ποσοστά από 7,7 έως και 10,2 μονάδες. 

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκοπήσεις: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης με άνοιγμα της ψαλίδας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Χάνει ψηφοφόρους προς ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 ο Κασσελάκης

Η Κουμουνδούρου, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Metron Analysis, έχει σημαντικές διαρροές κυρίως προς τα Αριστερά, με τον μεγαλύτερο κερδισμένο να είναι το ΚΚΕ. Προς τον Περισσό κατευθύνεται το 7,8%  των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα μάλιστα που συσπείρωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στο 64,7% (ένα όχι και τόσο καλό ποσοστό για κόμμα της Αριστεράς).

Metatopiseis


Διαβάστε ακόμα: Δημοσκοπήσεις: Πολλαπλά μηνύματα σε Μητσοτάκη από την κυριαρχία της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό

Οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις (αυτοδιοικητικές και εθνικές) έχουν δείξει ότι το τελευταίο διάστημα ενισχύεται σημαντικά το ΚΚΕ, με τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα να επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία του Περισσού ενόψει και των ευρωεκλογών. Η Pulse δίνει στο ΚΚΕ 9,5%, η GPO 8,5% και η Metron Analysis 10,2%.

dimoskopisi_pulse_ektimisi_psifou
dimoskopisi_Pulse_prothesi_psifou
ektimisi_dimoskopisi
DimoskopisiGPO


ΚΚΕ: «Πρωτιά» Κουτσούμπα στη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και τα στοιχεία που αφορούν τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων. Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών, πιο δημοφιλής σύμφωνα με την Metron Analysis αναδεικνύεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολουθεί Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται… 6ος, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Στην GPO, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ βρέθηκε στην 2η θέση μετά τον πρωθυπουργό και ο Στέφανος Κασσελάκης  4ος μαζί με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

dimotikotita_Metron
dimotikotita_GPO3


ΚΚΕ για ΣΥΡΙΖΑ: Αποτέλεσμα πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού

Το σχετικό άνοιγμα του ΚΚΕ στον κόσμο της Αριστεράς φαίνεται άλλωστε και από την τελευταία ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ελπίδα για κάθε αριστερό και προοδευτικό άνθρωπο δεν βρίσκεται στην αναβίωση των χρεοκοπημένων συνταγών και των σοσιαλδημοκρατικών αυταπατών, αλλά στην ενδυνάμωση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» αναφέρουν χαρακτηριστικά από τον Περισσό, κάνοντας λόγο για «πολιτικό και οργανωτικό εκφυλισμό» στο ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησε το σύστημα πουλώντας ψεύτικες ελπίδες περί «εξανθρωπισμού του καπιταλισμού».