Τα πάνω-κάτω στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη την επαύριο της εκδήλωσης προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας προσπάθησε να απαξιώσει την προσφορά του πρώην πρωθυπουργού με τη φράση «τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας».

Την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη καταδίκασαν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Η Άννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της έκανε λόγο για «τίτλους τέλους» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης πάλι έγραψε… «μπράβο, Στέφανε» στο Twitter, προφανώς για να δείξει την ταύτιση των απόψεων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση Σημίτη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης θεωρούσαν ως πιθανή την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς είχε προηγηθεί η συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχαν φροντίσει να κρατήσουν κενό ένα κάθισμα, με το ονοματεπώνυμό του.

Παύλος Μαρινάκης: Να διαβάσει ιστορία

Η πρώτη αντίδραση για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ήλθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Εγώ δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, αλλά απαντώντας σε αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης ας διαβάσει λίγο ιστορία να δει τι έγινε το 2015 να μάθει για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι όπως υπάρχει συνέχεια στο κράτος υπάρχει και στα κόμματα. «Δεν ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα στο οποίο εξελέγη με μεγάλο ποσοστό προϋπήρχε. Πριν μιλήσει ο κ. Κασσελάκης για χρέη καλό είναι να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία πριν κάνει ανάλυση για την παλαιότερη αυτής» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΑΣΟΚ: Μέντοράς του ο Πολάκης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας σχολίασε με καυστικό τρόπο τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία εξήγησε γιατί τελικά δεν πήγε στην εκδήλωση για το Κώστα Σημίτη.

«Φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η προσφορά του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους», ανέφερε ο Θανάσης Γλαβίνας.

«Ο πρώην Πρωθυπουργός πρωταγωνίστησε στα μεγάλα έργα υποδομών, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας, προώθησε βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος, πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και ενίσχυσε το κράτος δικαίου και τα θεσμικά αντίβαρα με την ίδρυση των ανεξάρτητων αρχών, τις οποίες όψιμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως υπερασπίζεται» υπογράμμισε ακόμη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ τόνισε ακόμη ότι «επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».

Διαμαντοπούλου για Κασσελάκη: " Δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου"

Επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη και η Άννα Διαμαντοπούλου, που πρωτοστάτησε στην διοργάνωση της εκδήλωσης. Σε ανάρτηση της στα social media, είπε πως «το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου».

Δείτε την ανάρτησή της:

Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Σ.Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή αν απλά δεν ερχόταν ήταν...

Δημοσιεύτηκε από Anna Diamantopoulou στις Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023

Το «μπράβο» του Παύλου Πολάκη

Λίγο μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Πολάκης έκανε μία ... συγχαρητήρια ανάρτηση προς τον κ. Κασσελάκη στο Τwitter, επιδιώκοντας ενδεχομένως να πάρει εσωκομματικά εύσημα μιας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε με τη δική του, πάγια «γραμμή» κατά του κ. Σημίτη και του «εκσυγχρονισμού».

Δείτε την ανάρτηση:


Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ να διαβάσει ιστορία

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάς προτρέπει να κοιτάμε στο μέλλον. Την ίδια στιγμή που συστήνει στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διαβάσει ιστορία για το ποιος χρεοκόπησε τη χώρα!» ανέφερε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μάλλον ο κ. Μαρινάκης χρειάζεται να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τόσα δεινά στο λαό», προσθέτει  η Δώρα Αυγέρη. 

Η δήλωση Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση τιμής για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είπε: «Τι δουλειά έχω εγώ με αυτούς που έχουν κατασπαταλήσει δισεκατομμύρια. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήτανε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε για την απουσία του από τη σχετική εκδήλωση. Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ενδιαμέσως έκανε στάσεις για να συνομιλήσει με τον κόσμο, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ωστόσο εκτίμησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διασπαστεί».