Τη διαφωνία του σχετικά με όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Πάνος Σκουρλέτης, εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως για τον κ. Σκουρλέτη τα προβλήματα ήταν βαθύτερα και αφορούν την περίοδο 2019 - 2023 και όχι τον νέο πρόεδρο, ενώ σημείωσε πως είναι λάθος αυτό που συμβαίνει.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης με ''βολές'' κατά του Στέφανου Κασσελάκη - ''Ανέπαφος με την αριστερά και την πολιτική''

Ακόμα, ανέφερε πως για να γίνει ένα δημοψήφισμα για μείζονα πολιτικά ζητήματα, θέλει απόφαση της κεντρικής επιτροπής ή αίτημα του 15% των μελών της.



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την επιστολή του κ. Σκουρλέτη

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Διαφωνώ με όσα λεει ο σύντροφος Σκουρλέτης και νομίζω ότι περνώντας οι μέρες αρχίζει και φαίνεται ποια είναι τα πραγματικά ζητήματα που τίθενται πάνω στην εσωκομματική σκακιέρα. Νομίζω ότι βγαίνει σιγά –σιγά ότι τα προβλήματα ήταν βαθύτερα, αφορούν συνολικά την περίοδο ’19 με ’23 και όχι το πρόσωπο του νέου προέδρου. Παρόλα αυτά εγώ ξανάλεω ότι είναι ένα μεγάλο λάθος αυτό που συμβαίνει και είναι μεγάλο λάθος γιατί αντί να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα ζητήματα όπως πάντα έκανε αυτός ο χώρος προτάσσοντας το μείζον που είναι η ανάγκη ανατροπής της Δεξιάς, βάζουμε το έλασσον που είναι αυτά που μας χωρίζουν και θα μπορούσαν να λυθούν εφόσον υπάρχει καλή διάθεση και εφόσον υπάρχει λειτουργία των οργάνων και του κόμματος. Είναι πολύ στενάχωρη αυτή η κατάσταση και κανένας λογικός άνθρωπος δεν χαίρεται.

Αναφορικά με το εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Καταρχήν να δηλώσω αιφνιδιασμένος και εγώ, επομένως θα περιμένω να ακούσω τον πρόεδρο στα όργανα αύριο.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να ερωτηθούν τα μέλη της ΚΕ για το δημοψήφισμα ή μπορεί ο ίδιος ο πρόεδρος να το δρομολογήσει

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Για να γίνει ένα δημοψήφισμα που αφορά συγκεκριμένα μείζονα πολιτικά ζητήματα θέλει απόφαση Κεντρικής Επιτροπής ή διαφορετικά αίτημα του 15% των μελών μας.

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε όλοι μας είναι ότι καταρχήν εκφραζόμαστε στα όργανα και το πιο σημαντικό είναι ότι στην πολιτική κρίση που περνάμε και παίρνει στοιχεία δράματος, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάρει τροπή κωμωδίας. Ο καθένας μας είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε αποφασίσει να μείνουμε είτε έχουμε αποφασίσει να φύγουμε αυτό που θα πρέπει να διαφυλάξουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η αξιοπρέπεια του χώρου. Δεν συμφέρει κανέναν και δεν συμφέρει την ίδια την Αριστερά να βγαίνει αυτή η εικόνα προς τα έξω.