Το χρονοδιάγραμμα της εξόδου τους από τον ΣΥΡΙΖΑ μελετούν τα στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου μετά την προχθεσινή Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες -στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης- αναμένεται η αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, όπως προσθέτουν στελέχη αυτής της τάσης, «το σίγουρο είναι ότι δεν θα φτάσουμε στην Κ.Ε. του Δεκεμβρίου, που θα γίνει στις 10 του ερχόμενου μήνα».

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Mέσα στην εβδομάδα η απόφαση της ομάδας Αχτσιόγλου - Θέμα ηγεσίας για Κασσελάκη θέτουν στελέχη του κόμματος


Πώς θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου


Χθες το πρωί έγινε η πρώτη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας, η οποία συζήτησε το πώς θα πρέπει να γίνει η έξοδός τους από το κόμμα. Κάποιοι υποστηρίζουν -και αυτή μοιάζει να είναι η κυρίαρχη άποψη- ότι θα πρέπει να φύγουν όλοι μαζί.

Δηλαδή, την ίδια στιγμή που θα ανακοινωθεί η αποχώρηση των βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να δηλώσουν τις παραιτήσεις τους από το κόμμα και μέλη της Κ.Ε., Νομαρχικές αλλά και τα μέλη που θα ακολουθήσουν την Έφη Αχτσιόγλου και τους «6+6».


Ποιοι αποχωρούν - Οι δυνατότητες σχηματισμού Κοινοβουλευτικής Ομάδας


Παράλληλα, μεγάλη συζήτηση γίνεται για το εάν έχει βρεθεί και ο δέκατος βουλευτής, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στα στελέχη της τάσης Αχτσιόγλου και στην «Ομπρέλα» να συγκροτήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μέχρι στιγμής οι σίγουροι που θα αποχωρήσουν από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πολύ κοντά στο να τους ακολουθήσουν είναι η Σία Αναγωστοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, η Μερόπη Τζούφη και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Διαβάστε ακόμα: Πρόταση Τσακαλώτου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ - Μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει τον δίαυλο επικοινωνίας η Χαριλάου Τρικούπη


Το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη

Πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι αυτά τα πρόσωπα δέχονται πιέσεις και από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη να μη φύγουν. Η αλήθεια είναι ότι πριν από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αρκετά από αυτά τα στελέχη ήταν έντονα προβληματισμένα για το πώς πρέπει να αντιδράσουν. Η πίεση ωστόσο της βάσης που τους στηρίζει τους οδήγησε στο να επανεξετάσουν την τελική απόφασή τους, που δείχνει ότι είναι πολύ κοντά στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μία κατηγορία μόνη της είναι η Σία Αναγνωστόπουλου, η οποία εμφανιζόταν να σκέφτεται πολύ το τι πρέπει να κάνει, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην έφευγε. Η επίθεση ωστόσο του Παύλου Πολάκη εναντίον της με προσωπικές αναφορές λέγεται ότι την έχει κάνει να μη θέλει να παραμείνει στην Κουμουνδούρου.

Την ίδια στιγμή, στο στρατόπεδο του προέδρου οι συνεργάτες του μετρούν τις απώλειες που θα έχουν στο κόμμα και στη Βουλή από την αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου. Παράλληλα θεωρούν ότι από τη στιγμή που αυτά τα στελέχη έχουν αποφασίσει να φύγουν, η όποια παράταση δίνεται για την έξοδό τους από το κόμμα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα ταλανίζεται από την εσωκομματική κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο «Κόκκινο» εμφανίστηκε να προτρέπει τα στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις. Απαντώντας σε σχόλιο για την ενδεχόμενη αποχώρηση της ομάδας «6+6», σημείωσε πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, «ό,τι είναι να αποφασίσουν, να το αποφασίσουν τώρα», είπε.
Ο Στέφανος Κασσελάκης -όπως και οι συνεργάτες του- θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην όλη ιστορία το συντομότερο δυνατόν, ώστε να σταματήσει η ενασχόληση του κόσμου με τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περάσει στη φάση της σκληρής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης: "Δεν θα αφήσω κανέναν τα τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν προέρχομαι από το σύστημα, το σύστημα δεν με έχει"