Όλες οι προβλέψεις για τα μελλούμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, από την εκτίμηση ότι θα δημιουργεί κόμμα εξ αριστερών του ως την επικείμενη συνεργασία της "Ομπρέλας" με την κίνηση "6 συν 6", η αποχώρηση της οποίας φέρεται... προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, μάλλον θα πραγματωθούν. Ήδη, με βάση το ρεπορτάζ του parapolitika.gr, άρχισαν οι επαφές. 

Δεν ήταν παρά τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, άλλωστε, που ο Τσακαλώτος, στέλεχος της "Ομπρέλας" η οποία ήταν η πρώτη αποχωρήσασα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μπει για τα καλά στην εποχή Στέφανου Κασσελάκη, έκανε κάλεσμα στην Έφη Αχτσιόγλου και την κίνηση "6 συν 6", απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, με ιδιαίτερο τονισμό στο χαρακτηρισμό "εφικτό" για μια κοινή κοινοβουλευτική ομάδα



Φαίνεται ότι οι δύο συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έσονται εις σάρκα μία και μάλιστα ένα ενδεικτικό ότι η Έφη Αχτσιόγλου πρόκειται να ηγηθεί αυτού του νέου κόμματος είναι η στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο πρόσωπό της τόσο πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο ίδιος ήταν υποψήφιος, όσο και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από την πρώτη ως τη δεύτερη διαδικασία, η οποία έβγαλε νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη.