Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Βασίλης Σπανάκης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη, και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που λύνει πάνω από εκατό προβλήματα κλαδικά και γενικότερα φορέων», επισήμανε.

*Διαβάστε εδώ: Γεωργιάδης από Βουλή: Εξομοιώνουμε τις διαδικασίες ενημέρωσης των ασφαλισμένων από τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές

Αναφορικά με το επίδομα μητρότητας, είπε ότι «είναι μια σημαντική ρύθμιση που έρχεται σε αυτό το νομοσχέδιο όπου οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότισσες μπορεί να λάβουν το επίδομα μητρότητας που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν».

Όσον αφορά στη ρύθμιση για τη δυνατότητα σύνταξης για τους άνω των 67 με οφειλές ως 30.000€ στον ΕΦΚΑ, ο Βασίλης Σπανάκης είπε: «Ήταν μέχρι 20.000, αυτό γίνεται πλέον 30.000 με κάποια κριτήρια. Χρειάζεται να δοθεί ο τραπεζικός λογαριασμός αν υπάρχουν καταθέσεις, τα περιουσιακά στοιχεία και από εκεί και πέρα γίνεται στην αρχή μια παρακράτηση και μόλις πέσει κάτω από 20.000 γίνεται μια ρύθμιση στις 60 δόσεις. Οπότε δίνουμε μια δυνατότητα σε μια κατηγορία ασφαλισμένων οφειλετών που μέχρι σήμερα δεν μπορούσανε που ήταν πάνω από 20.000 να βγουν στη σύνταξη. Αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους οφειλέτες που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη».