Λήξαν θεωρείται για το Μέγαρο Μαξίμου, το θέμα που προέκυψε, με τη νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δια των συνεργατών του, αναφορικά με την τροπολογία για τους μετανάστες.

Αυτό είναι φανερό εξάλλου και από την τελευταία διαρροή από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ανέφεραν πως: «Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επιμένει ωστόσο στη θέση του. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε απέναντι στη νέα τροπολογία για τους μετανάστες, λέγοντας πως με τη νέα ρύθμιση, θα μετατραπεί η χώρα σε «φάρο προσέλκυσης λαθρομεταναστών».

Η νέα παρέμβαση έγινε δια μέσου συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι αντί σχολίου, παρέθεσαν την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 στην οποία ο Παύλος Μαρινάκης διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνουν ελληνοποιήσεις.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην επερχόμενη ψήφιση της τροπολογίας που εντάχθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και προβλέπει την υπό προϋποθέσεις νομιμοποίηση μεταναστών που εργάζονται στη χωρά μας, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (20/12) και στο ποιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα την ψηφίσουν.

Υπέρ της τροπολογίας τάσσονται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ βελτιώσεις ζητάει το ΚΚΕ.


Καιρίδης: "Η νόμιμη μετανάστευση, λελογισμένα, μπορεί να γίνει αναπτυξιακός μοχλός"


Από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Καιρίδης τόνισε ότι "η χώρα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική και είναι αυστηρή απέναντι στην παράνομη διακίνηση.

Πρόσθεσε ότι "έχουμε πρόβλημα συρρίκνωσης του ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδας μας", επισημαίνοντας ότι "η νόμιμη μετανάστευση, λελογισμένα, μπορεί να γίνει αναπτυξιακός μοχλός.