Στο Υπουργείο Εργασίας επιστρέφει η Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Έχοντας δώσει τα διαπιστευτήριά της όλα αυτά τα χρόνια, τόσο ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και ως υφυπουργός Παιδείας τους τελευταίους μήνες, αναλαμβάνει πλέον ένα χαρτοφυλάκιο που για πολλούς αποτελεί «καυτή πατάτα».

Η Δόμνα Μηχαηλίδου, έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο, ενώ στη θέση της ορίζεται ως υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής ΕπικρατείαςΙωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Η θητεία της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Υπουργείο Εργασίας

Τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ως υφυπουργός έχει επικεντρωθεί στην παιδική προστασία και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Καθιέρωσε το επίδομα γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση στη χώρα, στο πλαίσιο της προστασίας οικογένειας και της ενίσχυσης των δημογραφικών πολιτικών.

Τον Δεκέμβριο του 2019 εξήγγειλε την πολιτική «μία οικογένεια για κάθε παιδί» για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας. Ακόμη χρηματοδοτήθηκαν επιπλέον επιδοτούμενες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ενω συστάθηκε ομάδα έργου για την τροποποίηση του πλάνου λειτουργίας των σταθμών.

Τον Ιούλιο του 2020 το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF για την προστασία των παιδιών, την αποϊδρυματοποίηση και ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών φροντίδας και υποστήριξης με σκοπό την ομαλή μετάβαση των παιδιών στην ενηλικίωση, την κοινωνία και την αγορά εργασίας. Επιπλέον η Ελλάδα επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πιλοτική εφαρμογή δράσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Child Guarantee για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Για την προστασία και τη στήριξη των αστέγων, η Μιχαηλίδου νομοθέτησε την επέκταση του δικαιώματος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους αστέγους οι οποίοι ζουν σε ξενώνες φιλοξενίας. Τέλος, το 2020 παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.