«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει τοποθετηθεί και έχει πει ότι είναι προγραμματικό και αξιακό περιεχόμενο για εμάς η ισότητα στον πολιτικό γάμο, άρα ναι επί της αρχής και από θέση αρχής από το κίνημά μας» σημείωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Διαβάστε ακόμα: Mήνυμα ισότητας στον γάμο από Σχοινά, Σκέρτσο, Πατέλη και Ζαχαράκη: "Πρέπει να είσαι γονιός σε όλη την Ευρώπη"

«Από εκεί και πέρα, ωστόσο, δεν παρίσταται ανάγκη κομματικής πειθαρχίας» σημείωσε.

Ερωτηθείς αν συναινεί με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αγρότες, ο Δημήτρης Μάντζος απάντησε: «Θα πρέπει να τις επεξεργαστούμε και να τις αναλύσουμε, γνωρίζαμε ορισμένες από αυτές, τις είχε προαναγγείλει έχουν καθυστερήσει αρκετές από αυτές». 

Ο Δημήτρης Μάντζος στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και εγώ" 2-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Μάντζου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο:

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Έχουμε επιφυλαχθεί να κάνουμε και μια δεύτερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Εμείς στην πρώτη συνεδρίαση κάναμε έναν ειλικρινή και βαθύ διάλογο, συγκεντρώσαμε όλες τις ανησυχίες και τα ερωτήματα συναδέλφων σε σχέση με το σχέδιο νόμου, έχει αναλάβει μια ομάδα νομικών και επιστημόνων να απαντήσει και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η τελική μας συζήτηση. Από θέση αρχής είναι στο πρόγραμμα και στο αξιακό μας πλαίσιο η κατοχύρωση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Ο κ. Ανδρουλάκης έχει τοποθετηθεί και έχει πει ότι είναι προγραμματικό και αξιακό περιεχόμενο για εμάς η ισότητα στον πολιτικό γάμο άρα ναι επί της αρχής και από θέση αρχής από το κίνημά μας από εκεί και πέρα ωστόσο δεν παρίσταται ανάγκη κομματικής πειθαρχίας.

Ερωτηθείς αν συναινεί με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αγρότες:

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Θα πρέπει να τις επεξεργαστούμε και να τις αναλύσουμε, γνωρίζαμε ορισμένες από αυτές, τις είχε προαναγγείλει έχουν καθυστερήσει αρκετές από αυτές. Προφανές είναι ότι θα στηριχτούν όσα πρέπει να στηριχτούν όπως κάνουμε πάντοτε από την άλλη πρέπει να δούμε και τα δομικά θέματα της αγροτικής παραγωγής.