Εδώ και χρόνια είναι στο πρόγραμμά μας η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είμαστε αυτοί που ψηφίσαμε το οικογενειακό δίκαιο, που ψηφίσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ το σύμφωνο συμβίωσης, δήλωσε στον ΑΝΤΙ ο Νίκος Ανδρουλάκης αποσαφηνίζοντας πλήρως τη στάση του κόμματός του. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του είναι θετικό, ωστόσο περιμένει να δει την τελική πρόταση της κυβέρνησης. Σε ότι αφορά στη στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε πως δεν τίθεται κανένα θέμα κομματικής πειθαρχίας. Διευκρίνισε, δε, πως το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο στο θέμα με τις παρένθετες μητέρες, κάτι που αποτελεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Ξεκίνησε στα γραφεία της ΝΔ το "φροντιστήριο" στους γαλάζιους βουλευτές (Εικόνες)

Άσκησε παράλληλα κριτική στην ΝΔ στην προτροπή του πρωθυπουργού στους βουλευτές του να απέχουν αν διαφωνούν. «Δεν έχει ξανασυμβεί στα κοινοβουλευτικά ήθη αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Και αναρωτήθηκε πως γίνεται η ΝΔ να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ όταν μόλις 19 βουλευτές της είχαν ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης;

 Την ίδια ώρα εκτίμησε πως η δημοσκοπική απελπισία είναι αυτή που οδήγησε τον κ. Κασσελάκη στην απαράδεκτη διατύπωση εναντίον του περί εκβιαζόμενου για το θέμα των υποκλοπών. Αναρωτήθηκε μάλιστα πως γίνεται ένας ακραιφνής οπαδός του Μητσοτάκη και παραλίγο υπουργός του το 2019 να του ασκεί κριτική για το θέμα των υποκλοπών.