Η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια θα συζητηθεί στη σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη, λέγοντας ότι θα υπάρξει διάλογος και πως ο καθένας έχει την άποψη και τη συνείδησή του.

Επισήμανε πως σε ζητήματα δικαιωμάτων των ανθρώπων δεν έχει θέση η κομματική πειθαρχία.

*Διαβάστε εδώ: Μαργαρίτης στα Παραπολιτικά 90,1: Σε θετική κατεύθυνση η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διεξάγει ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά 90,1 για τις τιμές των ενοικίων, ανέφερε πως η μη ρύθμιση των Airbnb και η Golden Visa, που επιδρά στο χρηματιστήριο στέγης στην Ελλάδα, ωθούν τα ενοίκια στα ύψη.

Ακόμα, καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη πολιτικής για την κοινωνική κατοικία.


Η συνέντευξη της Μιλένας Αποστολάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τη ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είπε: «Ο καθένας άνθρωπος έχει την άποψή του, τη συνείδησή του, φυσικά θα υπάρξει διάλογος στο ΠΑΣΟΚ, θα γίνει σήμερα μια Κοινοβουλευτική Ομάδα για το ζήτημα αυτό».

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Παρασκευαΐδη στην ΕΡΤ και το αίτημα του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μαρινάκη να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση αυτή, ανέφερε: «Είναι και οι δύο εξόχως εξασκημένοι στον πολιτικό αντιπερισπασμό άρα δεν νομίζω ότι δημιουργεί εντύπωση σε κανέναν ο τακτικισμός και τα κόλπα του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μαρινάκη. Θα προέτρεπα τα δύο αυτά στελέχη της ΝΔ να περιοριστούν στο να ασχολούνται με τα του οίκου τους και να αφήσουν τα άλλα κόμματα, έχουνε δομές και εσωτερική λειτουργία, διάλογο και δημοκρατία για να ασχοληθούν αυτά με τις ιδέες που υπάρχουν μέσα σε αυτά. Διάβασα τη δήλωση του κ. Παρασκευαΐδη και έχω να σας πω ότι είναι μια δήλωση που δεν απηχεί όχι μόνο την κεντρική πολιτική αντίληψη και ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείσα αν έχει νόημα η κομματική πειθαρχία, απάντησε: «Σε ζητήματα αυτού του περιεχόμενου που αναφέρονται καταρχήν στην συνείδηση κάποιου ανθρώπου παρότι αφορά ένα ζήτημα δικαιωμάτων και κατά την άποψή μου στα δικαιώματα δεν χωρούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες, είναι κατά την άποψή μου αυτονόητο παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα στο οποίο η κομματική πειθαρχία θα είχε θέση».

Με αφορμή την έρευνα των Παραπολιτικών για το πρόβλημα της στέγασης και το κόστος των ενοικίων, επισήμανε: «Τα τελευταία 4,5 χρόνια τα ενοίκια ανέβηκαν στην Ελλάδα 43 με 52%, την τελευταία διετία 15 με 20%. Αυτό το οποίο συμβαίνει είναι εκρηκτικό και αφορά τους πάντες».

Για την Golden Visa και τα AirBNB, είπε: «Πιστεύω ότι η Golden Visa είναι ένα μέτρο και ένας θεσμός ο οποίος επιδρά σε ότι αφορά το χρηματιστήριο της στέγης στην Ελλάδα με έναν πολύ αρνητικό τρόπο για τη διαμόρφωση των ενοικίων. Το δεύτερο στοιχείο είναι η μη ρύθμιση των AirBNB το οποίο είναι επανειλημμένως από το 2019 μια προτεραιότητα, μια εξαγγελία του Πρωθυπουργού η οποία δεν μεταφράζεται σε πολιτικές παρεμβατικές και ρυθμιστικές που να πιάνουν στην ολότητά του το πρόβλημα. Η όλη ρύθμιση του θέματος απαιτεί να κάτσει κάτω μια ομάδα σοβαρά να ασχοληθεί και με την παράμετρο βέβαια της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ρύθμισης του στεγαστικού να λύσει το θέμα. Το τρίτο είναι η έλλειψη πολιτικής για την κοινωνική κατοικία από την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι αυτό είναι το τρίπτυχο στο οποίο οφείλεται το σημερινό μεγάλο ζήτημα το κόστος της στέγης στην Ελλάδα και σιγά σιγά αρχίζει και γίνεται απαγορευτική στην Αθήνα και στο Κέντρο η αναζήτηση στέγης για μεσαία και αδύναμα νοικοκυριά».