Μόνο εάν η κυβέρνηση κάνει δεκτή την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την επιστολική ψήφο οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία, τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm, στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα. Παράλληλα η κ. Αποστολάκη ξεκαθάρισε πως « θα καταψηφίσουμε την τροπολογία της κυβέρνησης για την επέκταση  στις εθνικές εκλογές».

Μιλένα Αποστολάκη για επιστολική ψήφο

Για την τροπολογία για την επιστολική ψήφο η κ. Αποστολάκη τόνισε:

«Η χθεσινή αιφνιδιαστική παρέμβαση συνιστά έναν μικροκομματικό καιροσκοπισμό που υπηρετεί και πολύ συγκεκριμένες στοχεύσεις σε ό,τι αφορά μικροκομματικούς χειρισμούς για τα κυβερνητικά ζητήματα είτε αυτό αφορά το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων είτε αυτό αφορά την ακρίβεια, μέτωπα δηλαδή της κυβέρνησης με πολιτικό κόστος. Πρόκειται για έναν μικροκομματικό καιροσκοπισμό, ο οποίος δείχνει και την απόλυτη εξωθεσμική και κατώτερη των περιστάσεων συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι σε ζητήματα εκλογικής νομοθεσίας που ακριβώς επειδή έχουν πολύ μεγάλη σοβαρότητα, το σύνταγμα επιτάσσει αυξημένες πλειοψηφίες». 

Διαβάστε επίσης: Αποστολάκη στα Παραπολιτικά 90,1 για ομόφυλα ζευγάρια: Σε ζητήματα δικαιωμάτων των ανθρώπων δεν έχει θέση η κομματική πειθαρχία

Ερωτηθείσα αν θα ψηφίσουν ναι επί της αρχής στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, διευκρίνισε: «Εάν η κυβέρνηση κάνει δεκτή την τροπολογία μας, θα ψηφίσουμε ναι, εάν δεν την κάνει δεκτή, θα ψηφίσουμε όχι και φυσικά θα καταψηφίσουμε την τροπολογία της κυβέρνησης για την επέκταση στις εθνικές εκλογές. Για μας η επιστολική ψήφο είναι μια διευκόλυνση και όχι μια υποκατάσταση».

Για ομόφυλα ζευγάρια

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ανέφερε η κ. Αποστολάκη: «Για το ΠΑΣΟΚ το ζήτημα αυτό είναι λυμένο επί της αρχής ως ζήτημα που είναι σύμφωνο με τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά αυτής της παράταξης και υπό την έννοια αυτή είναι καθαρή η θέση μας, αναμένοντας βέβαια να δούμε το νομοσχέδιο.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, δεν γνωρίζω πόσοι είναι αυτοί οι συνάδελφοι που έχουν αυτού του είδους τις ενστάσεις. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο αριθμός των συναδέλφων μου στο ΠΑΣΟΚ που θα έχουν αυτές τις ενστάσεις και που τελικά δεν θα δώσουν τη θετική τους ψήφο σε αυτή τη ρύθμιση, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα είναι μεγάλος. Πιστεύω ότι θα μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού».


Η Μιλένα Αποστολάκη στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και εγώ" 24-01-2024