«Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι με αυτό το νομοσχέδιο η ΝΔ προσπαθεί να βγάλει τη συζήτηση από τα θέματα που αφορούν το μεγάλο πληθυσμό που είναι για παράδειγμα η ακρίβεια, τα αγροτικά και να εστιάσει μια κουβέντα χωρίς να έχουμε δει καν το νομοσχέδιο» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ερωτηθείς ποια είναι η θέση του στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Αναφορικά με το πώς βλέπει την παρέμβαση της εκκλησίας, ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε: «Η εκκλησία διατείνεται ότι είναι η εκκλησία της αγάπης ε, δεν μπορώ να ακούω κηρύγματα μίσους από μια εκκλησία η οποία λέει ότι είναι η εκκλησία της αγάπης!».

Διαβάστε ακόμα: Εκκλησία της Ελλάδος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: Δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε - Aλλοιώνεται ο θεσμός της οικογένειας

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς ποια είναι η θέση του στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και πως βλέπει την παρέμβαση της εκκλησίας:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο το οποίο νομικά κλείνει μια εκκρεμότητα η οποία είχε ανοίξει με το σύμφωνο συμβίωσης. Το νομοσχέδιο λέει ότι όταν ένα παιδί μεγαλώσει με δύο μητέρες και η φυσική του μητέρα δεν είναι πια στη ζωή η άλλη είναι γονιός. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτά τα παιδιά και για αυτά τα ζευγάρια, δεν είναι όμως μια ριζική αλλαγή στον τρόπο που ζει η ελληνική κοινωνία. Αυτά τα πράγματα έχουν ψηφιστεί πριν από οκτώ χρόνια και οι περισσότεροι ούτε που καταλάβανε αλλαγή στα πράγματα εκτός από τους ανθρώπους που αφορούσε αυτό το νομοσχέδιο.

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι με αυτό το νομοσχέδιο η ΝΔ προσπαθεί να βγάλει τη συζήτηση από τα θέματα που αφορούν το μεγάλο πληθυσμό που είναι για παράδειγμα η ακρίβεια, τα αγροτικά τώρα και να εστιάσει μια κουβέντα χωρίς να έχουμε δει καν το νομοσχέδιο.

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Η εκκλησία διατείνεται ότι είναι η εκκλησία της αγάπης ε, δεν μπορώ να ακούω κηρύγματα μίσους από μια εκκλησία η οποία λεει ότι είναι η εκκλησία της αγάπης! Μπορεί να ουδετεροποιηθεί, μπορεί να μείνει μακριά από τη συζήτηση αλλά να βγαίνει και να δείχνει τόσο μίσος απέναντι σε ομόφυλα ζευγάρια...

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι θέμα για το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η διαφοροποίηση πάνω στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Όχι, εγώ πιστεύω ότι όταν ψηφίζεις τις αξίες σου ο κόσμος σε επικροτεί. Όταν ψηφίζεις απέναντι στις αξίες σου ο κόσμος δεν το ξεχνάει ποτέ. Διότι ακόμα και αν διαφωνείς μαζί μου το γεγονός ότι ξέρεις ότι εγώ θα μείνω πάντα πιστός στις αξίες μου δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Αν με βλέπουν μια μέρα να λεω ότι είναι προοδευτικός, την άλλη μέρα να καταψηφίζω ένα τέτοιο νομοσχέδιο καταλαβαίνετε ότι αυτό ο κόσμος δεν το ξεχνάει διότι σου λεει «τι θα κάνει αύριο;».

Ερωτηθείς πως ακούει τη συζήτηση για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Ως αποτυχία του συστήματος. Κανονικά ένα σοβαρό δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να πληρώνει καλά γιατρούς, να κρατάει καταπληκτικούς γιατρούς που αυτή τη στιγμή φεύγουν στο εξωτερικό και να μπορεί να παρέχει δωρεάν υγεία στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έχουν γίνει διαχρονικά λάθη τα οποία τα πληρώνουμε με τέτοιου είδους αποφάσεις με τις οποίες εγώ είμαι απολύτως απέναντι και τα βλέπω ως αποτυχία. Τώρα είναι η ώρα να λύσουμε το θέμα της Πρωτοβάθμιας υγείας, να βάλουμε την τοπική αυτοδιοίκηση μέσα σε αυτό το παιχνίδι σοβαρά, να αποφορτίσουμε το δημόσιο νοσοκομείο για να κάνει αυτό που κάνει πάρα πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε σοβαρή αρρώστια κι αν έχεις καλύτερα θα γιατρευτεί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο από ένα ιδιωτικό αυτό είναι ένα κατόρθωμα και πρέπει να το κρατήσουμε και για τον κόσμο που χρειάζεται καθημερινή φροντίδα