«Έχουν απαντηθεί πολλά ερωτηματικά που μπορεί να είχαν πολλοί συμπολίτες μας, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη κατανόηση του ζητήματος. Εγώ έχω ήδη απαντήσει ότι θα το υπερψηφίσω», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Διαβάστε ακόμα: Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχεδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - Ψηφίζεται στις 15 Φεβρουαρίου

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, σημείωσε: «Ασφαλώς και υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας. Εγώ προσωπικά έχω συναντηθεί με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα από διάφορες περιοχές, αυτό που συναντώ είναι ότι η κάθε περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δικές της ανάγκες».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Στάθη Κωνσταντινίδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις:

Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΗΣ: Ασφαλώς και υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας. Εγώ προσωπικά έχω συναντηθεί με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα από διάφορες περιοχές, αυτό που συναντώ είναι ότι η κάθε περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δικές της ανάγκες. Υπάρχουν φυσικά και τα ενιαία ζητήματα, αλλά υπάρχουν και ιδιαιτερότητες από περιοχή σε περιοχή. Είμαστε σε μια φάση που συζητάμε με τους ανθρώπους να ιεραρχήσουμε κάποιες προτεραιότητες, υπάρχει καλή διάθεση και από την πολιτεία στο μέτρο του δυνατού να ανταποκριθεί, αλλά λελογισμένα, δεδομένου ότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες.

Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΗΣ: Παρά τα προβλήματα και τις κρίσεις, πολλές από αυτές και εξωγενείς, ο αγροτικός κόσμος ξέρει ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που νοιάζεται και γι' αυτό ευελπιστώ ότι θα βρεθούν λύσεις.

Ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο:

Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΗΣ: Έχουν απαντηθεί πολλά ερωτηματικά που μπορεί να είχαν πολλοί συμπολίτες μας, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη κατανόηση του ζητήματος. Εγώ έχω ήδη απαντήσει ότι θα το υπερψηφίσω.