«Πριν από 22 χρόνια στο ΕΣΥ θεσπίστηκαν τα απογευματινά ιατρεία. Αυτό που συνέβαινε τότε ήταν η μεγάλη αναμονή. Έτσι, ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Τότε, είχε γίνει φασαρία και μετά από λίγα χρόνια σταμάτησε. Αυτός που έχει να πληρώσει, πληρώνει το απόγευμα και αυτός που δεν έχει, πηγαίνει το πρωί που δεν θα έχει πια τόση αναμονή στα πρωινά χειρουργεία. Δίνουμε το δικαίωμα στις κλινικές του ΕΣΥ όσες μπορούν και θέλουν να κάνουν χειρουργεία. Είναι θέμα νοσοκομείου και κλινικής. Ο βασικότερος όρος είναι πως δεν θα μπορεί να κάνει λιγότερες επεμβάσεις που έκανε το πρωί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Μιλώντας για τα ιδιωτικής απόχρωσης απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία έφερε το η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν μιλάμε για νόμιμο ‘’φακελάκι’’. Κάποιοι γιατροί παίρνουν ‘’φακελάκι’’. Η διαδικασία θα είναι πως θα πηγαίνεις σε ένα νοσοκομείο και ζητά να κάνεις νωρίτερα το απόγευμα και το κόστος είναι όσο πληρώνει ο ΕΟΠΥ για την κάθε ιατρική πράξη. Από την αμοιβή αύτη παίρνει ο χειρουργός, ο αναισθησιολόγος και το νοσοκομείο. Το πρωί παραμένει δωρεάν».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεσμεύομαι πως δεν θα σταματήσουν τα χειρουργεία στο Παίδων ‘’Αγλαΐα Κυριακού’’»

Σε σχέση με το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είπε: «Το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστή η είδηση της αποφάσεως της αναστολής των χειρουργείων ήμουν στον Ant1 και με ρωτάει ο κ. Χατζηνικολάου είπα πως αποκλείεται να ισχύσει αυτή η απόφαση. Δηλαδή θα έβρισκα λύση και έτσι έγινε. Προφανώς η μοναδική λύση ήταν να βρούμε διαθέσιμους αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία. Δεσμεύομαι πως δεν θα σταματήσουν τα χειρουργεία στο Παίδων ‘’Αγλαΐα Κυριακού’’».

Η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, είπε με τη σειρά της: «Υπάρχουν κάποια ερωτήματα. Πρέπει να μας απαντήσουν για ποιο λόγο υπάρχουν 90.000 ασθενείς στις λίστες αναμονής, για ποιο λόγο το 30% των χειρουργικών αιθουσών παραμένουν κλειστές και γιατί μας παρουσιάζει ως λύση τα απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να πληρώσει ξανά;».

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει πλήρη δωρεάν πρόγνωση σε όλους τους ανασφάλιστους. Άρα εάν το επιχείρημα είναι πως αφού έχω πληρώσει δεν ξαναπληρώνω, τότε το ανάποδο θα ήταν αφού δεν έχεις πληρώσει τότε μην μπεις στο νοσοκομείο. Οπότε εγώ δεν μπαίνω σε αυτό το επιχείρημα., το θεωρώ πολύ κυνικό. Αυτό που λέμε είναι απλό. Εάν εγώ θέλω να πληρώσω για να χειρουργηθώ γρηγορότερα για ποιο λόγο η κ. Ρέτσου να με στείλει σε μία ιδιωτική κλινική και όχι στο ΕΣΥ; Στη πραγματικότητα μόνο ο ιδιοκτήτης ιδιωτικής κλινικής θα έπρεπε να διαμαρτύρεται», είπε ο κ. Γεωργιάδης.


Άδωνις Γεωργιάδης: «Είμαι 100% με τον αγροτικό κόσμο» 

Ο Χρήστος Σιδηρόπουλος, μέλος αγροτικών συνεταιρισμών Λαρισαίων αγροτών, είπε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο»: «Είναι θετικό πως ο πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα μπροστά. Εμείς βάλαμε τρία θέματα όπου ακουμπάνε όλη την Ελλάδα. Η επιστροφή φόρου πετρελαίου δινόταν τα τελευταία τρία χρόνια και κόπηκε το 2016. Είναι δίκαιο να έχουμε αφορολόγητο πετρέλαιο».

«Προσωπικά μου είναι αδύνατο να αντιδικήσω με τους αγρότες. Είμαι πολύ περήφανος γιατί ως υπουργός Εργασίας πέρασα 2 πολύ σημαντικά μέτρα για τους αγρότες. Την επέκταση του επιδόματος μητρότητας στους 9 μήνες στις αγρότισσες και την αύξηση των ορίων χρεών στο ΕΦΚΑ μέσω του ΟΓΑ από τις 6 στις 10.000 ευρώ. Εμπράκτως έχω πει ως υπουργός ότι σέβομαι τον αγροτικό κόσμο. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τα μέτρα αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της χώρας να έχει αγροτική παραγωγή. Είμαι 100% με τον αγροτικό κόσμο. Τους αγαπώ και τους σέβομαι. Ο τρόπος των κινητοποιήσεων των αγροτών δείχνει ενσυναίσθηση».

Τι θα γίνει με όσους χρωστάνε στον ΕΦΚΑ

«Ανασφάλιστοι συμπολίτες μας χωρίς δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας δεν θα μείνουν. Η άποψή μου είναι πως πρέπει να έχουν στις δημόσιες. Τα μέτρα covid αίρονται όταν λήγει. Χτες υπεγράφη και από τον κ. Πετραλιά η ΚΥΑ για την ανανέωση των 4.000 μέσω ΔΥΠΑ για τα νοσοκομεία και έχει σταλεί για να εκδοθεί».«Ανασφάλιστοι συμπολίτες μας χωρίς δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας δεν θα μείνουν. Η άποψή μου είναι πως πρέπει να έχουν στις δημόσιες. Τα μέτρα covid αίρονται όταν λήγει. Χτες υπεγράφη και από τον κ. Πετραλιά η ΚΥΑ για την ανανέωση των 4.000 μέσω ΔΥΠΑ για τα νοσοκομεία και έχει σταλεί για να εκδοθεί».