Η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο: «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος», στην οποία συμμετέχουν ο Διονύσης Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.


Διονύσης Τεμπονέρας: Το μήνυμα που θα εκπέμψει από την εκδήλωση 

Χθες, πάντως, ο γνωστός εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας επιχείρησε μέσω διαρροών να κατεβάσει τους τόνους σχετικά με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση. Πηγές προσκείμενες στο στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας έλεγαν ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας στην ομιλία του θα κινηθεί με βάση τις απόψεις του κόμματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το σπίτι μας», προσθέτοντας παράλληλα ότι «μακριά από εμάς και από μένα προσωπικά κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και αποπροσανατολισμού. Ανταποκρινόμαστε συλλογικά στο αίτημα της κοινωνίας για συμπόρευση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ποτέ δεν επιδοκιμάσαμε διασπαστικές κινήσεις».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα προσθέσει ότι «είναι πλέον στο DNA των δημοκρατικών ανθρώπων, κατά συνέπεια και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να επιδιώκουν συνθέσεις και υπερβάσεις, ενωτικές πρωτοβουλίες, με στόχο να φανεί φως στον ορίζοντα, με δρομολόγηση κυβερνητικής διεξόδου».

«Προχωράμε όλοι μαζί, μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις και εσωστρέφειες, για τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης της Δεξιάς». Ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, καθώς θα βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ -στην Έφη Αχτσιόγλου-, προφανώς θα επιχειρήσει να κατεβάσει τους τόνους, δεδομένου ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα αντιδράσει η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Οι επικρίσεις στον Διονύση Τεμπονέρα

Όσοι τον έχουν επικρίνει λένε ότι όχι μόνο ακολουθεί δική του γραμμή, αμφισβητώντας στην πραγματικότητα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υποστηρίζουν ότι με την κίνηση αυτή ρίχνει νερό στον μύλο του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, ενώ εμφανίζεται να αδιαφορεί για το εάν οι πολίτες θεωρήσουν ότι συνεχίζεται η εσωστρέφεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τη διάσωση. Λένε μάλιστα ότι όλα αυτά τα κάνει προκειμένου να βάλει υποψηφιότητα για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά. Στελέχη της Κουμουνδούρου δεν κρύβουν ότι περιμένουν να δουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ποιοι θα πάνε να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ο Διονύσης Τεμπονέρας εμφανιζόταν να μην έχει πολλούς υποστηρικτές μέσα στο κόμμα.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι τόσο ο Μανώλης Χριστοδουλάκης όσο και η Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται και αυτοί να κινηθούν στη γραμμή των κομμάτων τους.