Άρχισε η «κάθοδος των αγροτών» στην Αθήνα. Το κομβόι των τρακτέρ με κορναρίσματα και συνθήματα ξεκίνησε τη διαδρομή του από το Κάστρο Βοιωτίας προς το κέντρο της Αθήνας για το απογευματινό συλλαλητήριο στις 18:30 στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, συντεταγμένα περίπου 130-150 τρακτέρ ξεκίνησαν για να βγουν στην εθνική οδό και να κατευθυνθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στόχος, σύμφωνα με ανακοινώσεις, είναι στις 17:30 να βρίσκονται στην Πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Επίσης, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα μεταβαίνουν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Οι αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων γύρω στις 2 το μεσημέρι, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι, σύμφωνα με τους παραγωγούς, να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz9pv9wg70rd)

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί - Κανονικά θα λειτουργεί το μετρό

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ τα μέτρα στην κυκλοφορία θα τεθούν σε ισχύ μετά τις 12 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μετρό θα λειτουργεί κανονικά.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα γίνει η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν από τη μετάβαση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας, έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των μέσων συγκοινωνίας (λεωφορεία - τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, Πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την Πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της Πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz9q2fg1k7kx)